Beyşehir OSB'de ilk tapu sevinci

Beyşehir OSB'de ilk tapu sevinci

KONYA (AA) - Beyşehir'de, 2001 yılında kurulan Organize Sanayi Bölgesine (OSB) yatırım yapan firmalar aradan geçen 15 yılın ardından tapularına kavuşmaya...

KONYA (AA) - Beyşehir'de, 2001 yılında kurulan Organize Sanayi Bölgesine (OSB) yatırım yapan firmalar aradan geçen 15 yılın ardından tapularına kavuşmaya başladı.

Beyşehir'in Bayavşar Mahallesi'nde kurulu bulunan Beyşehir Organize Sanayi Bölgesi'nde düzenlenen törende, silah sanayisi alanında faaliyet gösteren bir firma, ilk tapusuna kavuşan yatırımcı firma olmanın sevinç ve gururunu yaşadı.

Törende konuşan Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir Belediyesinin de OSB mütevelli heyeti içerisinde yer aldığını söyledi.

15 yıl önce kurulan ve yıllar içerisinde çeşitli devlet teşvikleriyle yatırımcı çekmeye çalışılan sanayi bölgesinde bu güne kadar yaşanılan altyapı ve diğer sorunlara dikkat çeken Başkan Özaltun, şöyle konuştu:

"Göreve gelmeden önce konuştuğumuz sanayicilere yaşanılan bu problemlerin çözüleceği yönünde söz verdik. Bunun neticesinde yürütülen çalışmalarla 2,5 yıl içerisinde bu sorunların aşılması konusunda önemli bir mesafe aldık. Altyapı ile ilgili olarak akla gelebilecek ne varsa, tüm bu sorunlar bu süreçte giderildi. Tabi bu yapılırken, sadece Beyşehir Belediyesi olarak değil, Valiliğimiz kanalıyla oluşturulan Konya Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB), Ticaret Odamız ve devletimizin diğer ilgili birimleri de faaliyete geçirilerek bu çalışmalar yürütüldü. Beyşehir OSB 2001 yılında faaliyete geçmiş ama 15 yıl geçmesine rağmen buradaki yatırımcılarımız maalesef tapularını alamamıştı. İşte 15 yıldan sonra ilk defa bir tapuyu yatırımcımıza vermek bizim dönemimize nasip oluyor."

Beyşehir Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Mutlu Korkmaz ise, 54 parselin bulunduğu 615 bin metrekarelik alanda kurulan sanayi bölgesinde 2011 yılına kadar üretim yapan 3 mermer fabrikasının olduğunu kaydetti.

Beyşehir Ticaret Odası Başkanı Salih Gül de, bu günleri de görebilmenin gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını belirterek verdikleri sözlerin hep arkasında durduklarını söyledi.

Konuşmaların ardından Beyşehir OSB'de ilk tapusunu alan firma, Seçkin Savunma Silah İthalat, İhracaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi oldu.

Firma sahibi Mustafa Sevgili'ye tapu senedini Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir Ticaret Odası Başkanı Salih Gül ve AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Şenol tarafından birlikte verildi.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :