Beyşehir Gölü'ne fotoğrafçı ilgisi

Beyşehir Gölü'ne fotoğrafçı ilgisi

KONYA (AA) - Beyşehir Gölü'ne kıyısı olan Konya'nın Beyşehir ilçe merkezinde, kış mevsiminde kıyılarda sürüler halinde boy gösteren su kuşları...

KONYA (AA) - Beyşehir Gölü'ne kıyısı olan Konya'nın Beyşehir ilçe merkezinde, kış mevsiminde kıyılarda sürüler halinde boy gösteren su kuşları doğa, kuş ve fotoğrafseverlerin ilgisini çekiyor.

Türkiye'nin ikinci büyük milli park alanı olan Beyşehir Gölü'nde kıyılara sürüler halinde akın eden kuşlar ve su kuşları, sahilde cıvıltı seslerinin de yükselmesine neden oldu.

Vuslat Parkı'nın kıyısında su seviyesinin düşmesine bağlı olarak sığlaşan alanlarda sürüler halinde beslenmeye çalışan su kuşları, doğa, fotoğraf ve kuşseverlerin ilgi odağı haline geldi. Göl kenarında kanat çırpan martıları insanlar yanlarında getirdikleri ekmek parçalarıyla beslemeye çalışırken, diğer türler ise alandaki bitki ve balıklarla bu ihtiyacını karşılamaya çalışıyor.

Bu yıl kıyılarda ilk kez karabatak sürüleriyle de karşılaşan fotoğrafseverler, fotoğraflarını çekebilmek için mesai yaparken, sahile gezintiye gelen aileler de kuş cennetine dönen alanda beslenme yarışına giren ve bu esnada suya batıp çıkan bazı türleri meraklı gözlerle izlemenin keyfini yaşıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :