Beyşehir Gölü'nde temizlik çalışması

Beyşehir Gölü'nde temizlik çalışması

Beyşehir Belediyesi, yaklaşan kurban bayramı öncesi ilçe dışından gelecek ziyaretçi ve gurbetçilerin göl kıyılarında daha temiz ve sağlıklı bir görüntüyle karşılaşması amacıyla temizlik çalışması başlattı.

Beyşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde tarihi Regülatörün bulunduğu göl kıyılarında motorlu balıkçı tekneleri ile yapılan çalışmalarda çevre kirlilikten kurtarılmaya çalışıldı.

Kayıklara binerek su yüzeyinde bulunan ot ve pislikleri toplayan temizlik görevlileri, kıyıları da atıklardan arındırmaya çalıştı. Kayıkların içerisine toplanan otlar kıyıya getirilerek traktör römorkuna doldurulurken çöp toplama merkezine götürüldü.

Beyşehir Belediyesi yetkilileri, göl kıyılarının daha temiz bir hale getirilmesi için sık sık temizlendiğini belirterek, şunları kaydetti:

''Kurban bayramı öncesinde de bu tür faaliyetleri yoğunlaştırdık. Ancak duyarsız insanların Beyşehir merkezinin içme suyu kaynağı olarak da kullandığı gölün katı atıklarla kirletilmesinin mantığını anlamakta güçlük çekiyoruz. Her ele geçen göle atılıyor. Yaptığımız temizlik çalışmalarında bizleri de şaşırtan çok ilginç atıklarla karşılaşıyoruz. Göl içerisine boş cam ve pet şişeler, naylonlar, poşetler, kağıtlar, kartonlar, porselen tabaklar, hatta iç çamaşırları bile atıldığını görmek bizleri hayrete düşürüyor. Halkımızdan isteğimiz göl kıyılarını ve çevresini daha temiz tutması, gelişigüzel atıkları atmamasıdır.''

Eşrefoğlu Köprüsü Mevkisi'ndeki kıyılardan yaklaşık 4 saatlik çalışma boyunca 4 traktör römorku dolusu ot ve katı atık çıkarıldığı öğrenildi.