Beyşehir Gölü Milli Parkı'nda yangın! Müdahale edilemiyor

Beyşehir Gölü Milli Parkı'nda yangın! Müdahale edilemiyor

Beyşehir Gölü Milli Parkının Soğla mevkisindeki kıyılarında çok sayıda hayvanın beslendiği sazlıklarda çıkan yangın rüzgarın etkisiyle büyüdü. Zeminin balçık ve bataklık olması nedeniyle müdahale edilemeyen yangının kendiliğinden sönmesi bekleniyor

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, göl kıyılarındaki sazlıklarda çıkan ve rüzgarın da etkisiyle zaman zaman büyüyen yangın devam ediyor. Bölgeye giden itfaiye ekipleri, alanın balçık ve bataklık olması nedeniyle kıyılara giremeyince yangına müdahale edilemedi. Ekiplerin kontrol ettiği yangının rüzgarın da şiddetini kesmesinin ardından kendiliğinden sönmesi bekleniyor.

Müdahale edilemedi

Edinilen bilgiye göre, aynı zamanda milli park olan Beyşehir Gölü’nün Soğla mevkisindeki kıyılarında bulunan, yüzlerce su kuşu ve yaban hayvanları ile canlılara yaşam alanı olan sazlık alanda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın ihbarı üzerine bölgeye giden itfaiye ekipleri, alanın balçık ve bataklık olması dolayısıyla kıyılara giremediği için yangına müdahale edemedi.

Bölgede beslenen çok sayıda büyük ve küçük baş hayvan var

Çok sayıda besihanenin de bulunduğu, yerleşim merkezine uzak mesafedeki alan yakınlarında beslenen çok sayıda büyük ve küçük baş hayvan da yer alırken, itfaiye ekipleri sık sık geldikleri yangını kontrol ve takip altında bulunduruyor. Yangının rüzgarın da şiddetini kesmesinin ardından kendiliğinden sönmesi bekleniyor.

Gökyüzünü kaplayan dumanların hakim olduğu sazlık alanda, rüzgarın da şiddetiyle zaman zaman yükselen alevler dikkat çekiyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.