Beypazarı'na arıcılık desteği

Beypazarı'na arıcılık desteği

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi Başkanlığı ve Beypazarı Belediye Başkanlığı işbirliği ile arı yetiştiricilerine arı, kovan ve arıcılık malzemesi desteğinde bulunuldu

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi Başkanlığı ve Beypazarı Belediye Başkanlığı işbirliğiyle arı yetiştiricilerine arı, kovan ve arıcılık malzemesi desteğinde bulunuldu.

Beypazarı Belediyesinin açıklamasında, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Beypazarı Belediye Başkanlığı işbirliği ile arı yetiştiricilerine yapılan destek hakkında bilgi verildi.

Açıklamaya göre, Beypazarı'nda arı yetiştiricilerine arı, kovan ve arıcılık malzemesi desteklerinin teslim edildiği törende konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, başkentte arıcılık konusunda farklı devlet kurumları tarafından desteklemelerin yapıldığını hatırlattı.

Bugüne kadar tek kalemde yapılan en büyük desteğin Ankara Büyükşehir Belediyesince gerçekleştirildiğini kaydeden Gökçek, Ankara ilçelerini, kendilerine özgü değerleri üzerinden kalkındırmayı hedeflediklerini belirtti. Gökçek, Beypazarı'nın en önemli potansiyeli olan havuç için projelerin geliştirilmesine ve değerlendirilmesine destek vereceklerini açıkladı.

Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan ise ilçe tarımı konusunda önemli projeleri olduğunu, sebze yetiştiriciliğinde Türkiye'nin önde gelen merkezlerinden biri Beypazarı'nda meyve yetiştiriciliği konusunda önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini aktardı. Kaplan, Büyükşehir Belediyesinin bu alanda da Beypazarı'na destek olmasını istedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :