Beypazarı'da diyaliz hastalarına müzikle moral veriliyor

Beypazarı'da diyaliz hastalarına müzikle moral veriliyor

ANKARA (AA) - Beypazarı Devlet Hastanesi hemodiyaliz ünitesinde tedavi gören böbrek hastalarına, sosyal hizmetler uzmanı Erol Püsküllüoğlu'nun bağlamayla...

ANKARA (AA) - Beypazarı Devlet Hastanesi hemodiyaliz ünitesinde tedavi gören böbrek hastalarına, sosyal hizmetler uzmanı Erol Püsküllüoğlu'nun bağlamayla çaldığı türkülerle moral veriliyor.

Hastane Başhekimi Dr. Kudret Çelik, hastanedeki hemodiyaliz bölümünde 11 adet cihazın bulunduğunu, cihazlarla 35 hastaya tedavi uyguladıklarını belirtti.
"Yapılan etkinliklerle hastaların yüzündeki gülümsemeyi tebessümü birazcık olsun artırma çabasındayız." diyen Çelik, şunları kaydetti:
"Onların gülen yüzlerinin gülmesi ve hayata neşe ile bakmaları için elimizden gelen çabayı ortaya koyuyoruz. Sosyal hizmet uzmanımız, sazıyla sözüyle hastalara müzik ziyafeti veriyor. Hastalarımız da, bu etkinliği oldukça beğeniyorlar. Hastanemizde başlattığımız bu uygulamadan da pozitif olarak geri dönüşler alıyoruz. Hastalarımızın gülen yüzlerinin, gülmesini biraz daha artırmak ve moral vermek üzere çaba sarf ediyoruz. Her şey hastalarımız için."

Hastalardan Cavit Elekçi (40) ise, kendisinin de zaman zaman türkülere eşlik ettiğini ifade ederek, etkinlikle beraber kendilerini daha iyi hissettiklerini kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :