Beypazarı hafta sonu ziyaretçi akınına uğradı

Beypazarı hafta sonu ziyaretçi akınına uğradı

Belediye Başkanı Kaplan:- "Beypazarı gerçekleştireceği kararlı adımlarla turizm sektöründe haklı yerini mutlaka alacaktır"

ANKARA (AA) - Ankara'nın Beypazarı ilçesi, hafta sonu havaların ısınmasını fırsat bilen ziyaretçilerin akınına uğradı.

Tarihi ve kültürel zenginlikleriyle turizmin gözde mekanları arasında bulunan Beypazarı, hafta sonu Ankara'nın yanı sıra civar illerden gelen ziyaretçileri ağırladı.

Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, doğal zenginliği ve tarihi konaklarıyla yüzyıllar öncesinden bugünlere ulaşan kültürel mirası eserleriyle başkentin parlayan yıldızı Beypazarı’na turist akınının olduğunu söyledi.

Mart ayının başında olunmasına rağmen ilçenin özellikle bu hafta sonu oldukça yoğun ziyaretçi ağırladığını aktaran Kaplan, ziyaretçi sayısını artırmaya yönelik çalışmaları sürdürdüklerini belirterek, herkesi Beypazarı’nı görmeye davet etti.

Turizmin, dünyada hızla gelişen sektörlerin başında geldiğini hatırlatan Kaplan, "Doğal zenginliğinin yanı sıra, yüzyıllar öncesinden bugünlere ulaşan tarihi ve kültürel mirası eserler turistlerin oldukça ilgisini çekmektedir. Bu yüzden turizmde, Beypazarı’nın yıldızı parlayan bir marka kent haline gelmesi için elimizden gelen çabayı elbirliği ile gösteriyoruz.” diye konuştu.

İlçede eski Kuyumcular ile Kalaycılar sokaklarında bulunan dükkanlar ile evlerin restore edildiğini anımsatan Kaplan, restore çalışmalarının tamamlanmasıyla sokakların güzelliğine güzellik katılacağını vurguladı.

Kaplan, Beypazarı'nın turizm sektöründe oluşacak her türlü talebe karşılık verebilecek potansiyele sahip bir ilçe olduğuna işaret ederek, "Beypazarı gerçekleştireceği kararlı adımlarla turizm sektöründe haklı yerini mutlaka alacaktır. Bu yıl ilçeye geçen yıldan daha fazla turistin ziyaret etmesini bekliyoruz. Bunu da son ikin gündür Beypazarı İlçesini binlerce turistin gezmeye gelmesinden anlıyoruz." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :