Beyoğlu’ndaki kanlı saldırıda bombayı bırakan teröristin yakalanma anları ortaya çıktı!

İstanbul Beyoğlu'nda meydana gelen bombalı saldırının failinin yakalandığı operasyonun görüntüleri ortaya çıktı.

İstanbul Beyoğlu'nda 6 kişinin hayatını kaybettiği 81 kişinin yaralandığı terör saldırısıyla ilgili soruşturma çok yönlü sürdürülüyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olay yerine bombayı bırakan eylemcinin ve olayla bağlantısı olduğu değerlendirilen 21 kişinin yakalandığını açıklamıştı.

İstanbul Beyoğlu'ndaki bombalı saldırıyı gerçekleştiren kadının PYD terör örgütü üyesi olduğu ve isminin Ahlam Abashir olduğu ortaya çıktı. PYD'li teröristin Suriye'den Türkiye'ye giriş yaptığı ve eylem talimatını Ayn-el Arap'dan (Kobani) aldığı ortaya çıktı.

Terör saldırısıyla bağlantılı olduğu iddiasıyla gözaltına alınan şüpheli sayısı arttı. Buna göre saldırının ardından bin 200 güvenlik kamera görüntüsünden oluşan yüzlerce saatlik kayıtları didik didik inceleyen Terörle Mücadele ve istihbarat birimleri, kadın teröristin saldırının ardından kaçmak için “müşteri” kılığında bindiği taksiyi buldu. Taksi sürücüsü ifadesinin alınması için gece saatlerinde İstanbul Terörle Mücadele Şubesine getirilirken, ticari taksi ise emniyet birimleri tarafından incelemeye alındı.

TERÖRİST TEKSTİL ATÖLYESİNE KAÇMIŞ
Bombalı saldırıyı gerçekleştiren Suriye uyruklu kadın teröristin, önce Esenler’de bir tekstil atölyesine kaçtığı, oradan da Küçükçekmece’de bir adrese giriş yaptığı saptandı. 21 farklı adrese ve yeri tespit edilen PKK/PYD’li teröristin Küçükçekmece’de sığındığı adrese gece saat 02.50’de güvenlik güçlerince düzenlenen eş zamanlı operasyonla gözaltına alındı.

TEÖRİST BÖYLE YAKALANDI

Beyoğlu'nda meydana gelen bombalı saldırının failinin yakalandığı operasyonun görüntüleri ortaya çıktı.

İstanbul Beyoğlu'nda 6 kişinin hayatını kaybettiği, 81 kişinin yaralandığı terör saldırısıyla ilgili geniş çaplı inceleme başlatan polis, gece bir dizi operasyon düzenledi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, saldırının faili olduğu belirlenen kadını kıskıvrak yakaladı. Zanlının gözaltına alındığı anlara ilişkin görüntüler ortaya çıktı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.