Beyoğlu'nda 15 Temmuz fotoğraf sergisi

Beyoğlu'nda 15 Temmuz fotoğraf sergisi

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılında düzenlenen anma etkinlikleri kapsamında Beyoğlu'nda İETT tarafından...

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılında düzenlenen anma etkinlikleri kapsamında Beyoğlu'nda İETT tarafından fotoğraf sergisi açıldı.

İETT'den yapılan açıklamaya göre, İETT Genel Müdürü Arif Emecen, Tünel'de düzenlenen serginin açılışında yaptığı konuşmada, bir yıl önce Türkiye'nin birlik ve beraberliğine kastedenlerin, Türk milletinin gösterdiği kahramanlıkla bunu başaramadığını belirtti.

Darbecilerin, milletin feraseti ve azmi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dirayetiyle yüz üstü kaldıklarını kaydeden Emecan, milletin 15 Temmuz'da destan yazdığını aktardı.

Emecan, 15 Temmuz gecesi Atatürk Havalimanı'nda bulunduğunu anlatarak, İETT olarak otobüsleri, polise, jandarmaya, güvenlik görevlilerine hem siper olarak kullandırdıklarını hem de askerlerin taşınması için her türlü görevi üstlendiklerini aktardı.

Fatih Müftülüğü Başvaizi Abdullah Başak da şehitlik konusunu anlatarak, kimlerin şehit sayıldığı hakkında bilgi verdi.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında gazi olan İETT çalışanları Mehmet Kılıç ve Faruk Karaosman da o gece neler yaşadıklarını anlattı.

Şehitler için dua okunan etkinliğin sonunda katılımcılara Osmanlı şerbeti ikram edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler