Beykoz'a Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi

Beykoz'a Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi

Beykoz Belediyesi tarafından yaptırılacak Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nin temeli, İstanbul Milletvekili Hurşit Yıldırım'ın katıldığı törenle atıldı

İSTANBUL (AA)- İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy adına Beykoz'da yapılacak kültür merkezinin temeli törenle atıldı.

Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinin temel atma törenine, İstanbul AK Parti Milletvekili Hurşit Yıldırım ve Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ile vatandaşlar katıldı.

Beykoz’un doğal güzelliği kadar, sahip olduğu tarih ve kültür mirasıyla da ayrıcalıklı bir ilçe olduğunu söyleyen Belediye Başkan Yücel Çelikbilek, "İlçemizin turizm ve eğitim vizyonuna uygun olarak, tarihi eserlerimizi ihya ediyoruz. Sadece ihya etmekle kalmıyor, bu eserlerimizi de ilçe sakinlerimizin hizmetine açıyoruz. Vakıflar Genel Müdürlüğü’müzle çalışmalarımız neticesinde, burada Mehmet Akif Ersoy Müzesi’ni kurarak, onu ve eserlerini tanıtacağız ve kültür etkinlikleri düzenleyeceğiz." dedi.

Beykoz'un merkezinde bulunan eski bir ahşap köşk, yıkılarak, aslına uygun yeniden inşa edilecek. Beykoz Belediyesi tarafından yapımı üstlenilen merkezde, çeşitli kurslar ve kültürel çalışmaların yanı sıra, Mehmet Akif Ersoy’un hayatı, eserleri ve milli mücadeleye katkılarını da kapsamlı bir şekilde görme imkanı olacak.

Kültür merkezinin, yıl sonuna kadar tamamlanarak hizmete açılması hedefleniyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :