Beyaz Saray Sözcüsü Earnest:

Beyaz Saray Sözcüsü Earnest:

"Sadece Halep'te değil tüm Suriye'de diplomatik çözüm bulunması çabalarına açığız ancak çok iyimser değiliz"

WASHINGTON (AA) - ABD yönetimi, Suriye’de çatışmaların durdurulmasına yönelik diplomatik girişimlere açık olduklarını ancak bir çözüm konusunda çok iyimser olmadıklarını bildirdi.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, günlük basın toplantısında, Halep’te sivillere yönelik saldırılara ilişkin soruları yanıtladı.

ABD yönetimin Halep’te yaşananlara ilişkin “derin kaygısının” sürdüğünü belirten Earnest, “Orada şiddet sadece giderek artıyor. Masum siviller bir süredir ciddi risklerle karşı karşıya. Durum daha da kötüleşiyor. Şiddeti azaltmaya ve insani yardımların akışını artırmaya dönük çabalarımıza rağmen Rusların desteklediği Esed rejimi, masum insanları sindirmek için bombalamasını sürdürüyor. Korkunç bir durum ve düzeleceğe benzemiyor.” dedi.

Earnest, şiddetin sona erdirilmesine yönelik uzun süredir yürüttükleri müzakerelerin Rusların ve İranlıların arka çıktığı Suriye rejimi tarafından geri çevrildiğini hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kapılarımız açık, sadece Halep’te değil tüm Suriye’de diplomatik çözüm bulunmasına ilgimiz devam ediyor. Evet, hala diplomasiden yanayız. Diplomatik çözüm bulunması çabalarına açığız ancak çok iyimser değiliz.”

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :