Beştepe'de Öğretmenler Günü programı

Beştepe'de Öğretmenler Günü programı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (5) - "Teröre sempatiyle bakan, hatta farklı örgütlerin dağ ve şehir kadrosuna militan kazandıran Milli Eğitim Bakanlığı mensupları yok mu? Elbette var. Bu tarz hainler diğer kurumlarımızda da var. Fakat bunlar, kimliğinde ne yazars

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Teröre sempatiyle bakan, hatta farklı örgütlerin dağ ve şehir kadrosuna militan kazandıran Milli Eğitim Bakanlığı mensupları yok mu? Elbette var. Bu tarz hainler diğer kurumlarımızda da var. Fakat bunlar, kimliğinde ne yazarsa yazsın, öğretmen değildir, olsa olsa öğretmen kılığındaki insan müsveddeleridir." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Öğretmenler Günü programında yaptığı konuşmada, öğretmenliğe yeni başlamış birçok gencin Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgelerinde, dağlık bölgelerde öğretmenlik yaptığına işaret etti.

Annelerin de öğretmen evladını yalnız bırakmamak için onlara eşlik ettiğine dikkati çeken Erdoğan, "Bu millet böyle vefakar, böyle bir cefakar millettir. Çünkü Güneydoğu'da, Doğu'da, ülkemin çeşitli yerlerinde dolaştığım illerde, ilçelerde, köylerde hep bu tablolarla karşı karşıya kalmışımdır." ifadesini kullandı.

Türkiye'de dolaşmadığı il, ilçenin adeta olmadığını dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

"Teröre sempatiyle bakan hatta farklı örgütlerin dağ ve şehir kadrosuna militan kazandıran Milli Eğitim Bakanlığı mensupları yok mu? Elbette var. Bu tarz hainler diğer kurumlarımızda da var. Fakat bunlar, kimliğinde ne yazarsa yazsın, öğretmen değildir, olsa olsa öğretmen kılığındaki insan müsveddeleridir.

Bizim öğretmenlerimiz, başta Gazi Mustafa Kemal Başöğretmen olarak, onlar neyin mücadelesini verdiler? Onlar, bu toprakların vatan kılınmasının mücadelesini verdiler. Bu milletin bu topraklarda, millet olma mücadelesini verdiler. Bizim buralardan bir şey almamız gerekmez mi?"

- "Kimse de o paçavralara 'bayrak' ifadesini lütfen kullanmasın"

Her zaman dört temel esası vurguladığını belirten Erdoğan, "Bir, tek vatan. Tek millet. Tek millet derken neyi kastediyorum? Bu ülkede 80 milyon nüfusumuz var. Türk'ü, Kürt'ü, Laz'ı, Çerkez'i, Gürcü'sü, Abaza'sı, Boşnak'ı, Arnavut'u... 80 milyon tek millet. Ayrım asla olmayacak." dedi.

Erdoğan, ikinci temel unsurun "tek bayrak" olduğunu vurgulayarak, "Şu bayrağımızın üzerindeki renk şehidimizin, gazimizin kanıdır. Hilal, bağımsızlığımızın ifadesidir. Yıldız, şehitlerimizin ta kendisidir." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk bayrağına eş başka bir bayrak tanımadıklarına dikkati çekerek, şu görüşlere yer verdi:

"Kimse de o paçavralara 'bayrak' ifadesini lütfen kullanmasın. Onlar olsa olsa paçavradır. Ülkemizin belli bölgelerinde zaman zaman bu tür paçavralarla yürüyüş yapanlar çıkıyor. Şimdi de bize Avrupa Birliği adı altında görüntü verenler ve Avrupa Birliği'nde kalkıp da PKK'yı 'terör örgütü' olarak ilan edenler, bu örgütün başından sağına soluna kadar olanlarla bakıyorsunuz Avrupa'nın meydanlarında gösteri yapmalarına müsaade ediyorlar."

- "Bunlar terörün yardım yataklık eden uzuvlarıdır"

Almanya'da "Teröre Hayır, Demokrasiye Evet" mitingi düzenlemek isteyenlerin kendisini 15 Temmuz'dan sonra video konferans yoluyla mitinge davet ettiğini ama Almanya'daki yerel mahkemenin ve Anayasa Mahkemesinin bu talebe "hayır" yanıtını verdiğini anımsatan Erdoğan, buna karşılık 2012'de Kandil'deki terör liderlerinden birine "video konferans" yoluyla meydanda konuşma yaptırıldığına dikkati çekti.

Erdoğan, "Bana ret verilen ülke, bakıyorsunuz 15 Temmuz'dan sonra yine Almanya'da aynı şekilde, ismini vermeyeceğim, orada telekonferansla ekrandan onlara görüntüyle konuşma yaptırtıyorlar. Şimdi bu Batının samimiyetine inanmak mümkün mü? Değil. Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanına telekonferansla konuşmaya müsaade vermeyeceksin ama terör organlarının liderlerine oralarda müsaade edeceksin. Bunlar terörün yardım yataklık eden uzuvlarıdır. Bunu böyle bilmenizi isterim." ifadesini kullandı.

- "Devlete kılıç sallayan kim olursa olsun affetmeyeceğiz"

"Bu can, bu tende olduğu sürece biz hakkı her yerde söylemeye devam edeceğiz." diyen Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Sıfatı ne olursa olsun, bu milletin dişinden, tırnağından, çocuklarının rızkından arttırdığı kaynaktan maaş alırken, memuru olduğu devlete kılıç sallayan kim olursa olsun, bunları asla affetmeyeceğiz. Terör örgütleri ile mücadelemizi, silahlı kuvvetlerimiz, polisimiz, korucularımız hep birlikte o mücadeleyi devam ettireceğiz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önümüzdeki dönem, altyapı imkanları bakımından çok önemli bir noktaya getirilen eğitimi, nitelik olarak da arzu edilen seviyeye taşımaya hasredeceklerini vurguladı.

İnsan ve hayat değişirken, çağın şartları farklı hale gelirken eğitim-öğretim sisteminin de buna göre güncellemesinin yapılacağını belirten Erdoğan, şöyle dedi:

"Biz de müfredat başta olmak üzere sistemdeki güncellemeleri süratle yaparak inşallah yolumuza devam edeceğiz. Dünya siyasetinde hak ettiğimiz konuma gelmek istiyorsak, tıpkı Selçuklular ve Osmanlı kendi zamanlarının ötesine geçebilen bir eğitim sistemine sahip olmak zorundayız. Çünkü 'millet, bayrak' dedik ama bir de 'tek vatan' diyoruz. 780 bin kilometrekareyle tek vatan ve bu vatanda kimse operasyon düşünmesin, bedelini ağır öder."

Erdoğan, bu konuya yönelik bir örnek vererek, "Arsa, durup dururken arsa olmaz. Önce tarladır veya arazidir. Oraya imar girerse, orası arsaya dönüşür. Vatan durup dururken vatan değildir. Eğer bu topraklar şehit, gazi kanlarıyla yoğrulursa o zaman vatan olma özelliğini kazanır. İşte bu vatanda tek devlet var. Bu devlet de Türkiye Cumhuriyeti devletidir, başka bir devlet asla yoktur." ifadesini kullandı.

- "Yeni Türkiye'nin doğuşunu artık hiç kimse engelleyemez"

"Emek olmadan, yemek olmaz" atasözünü hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Önce emek, sonra yemek. Ben geleceğimizin çok daha aydınlık, çok daha parlak olduğuna inanıyorum. Yeni Türkiye'nin doğuşunu artık hiç kimse engelleyemez. İnşallah yeni Türkiye'yi eğitimle, öğretimle, hikmetle topyekun bir kalkınma hamlesi ile hep birlikte inşa edeceğiz. Üstad Nurettin Topçu, veciz bir ifadeyle şunu söylüyor, 'Bin yıllık irade, bin 400 yıllık karakter' ile yeni Türkiye'yi inşa edeceğiz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğretmenlerin bu mesuliyeti bugün de bundan sonra da hakkıyla taşıyabileceğine yürekten inandığını belirterek, Öğretmenler Günü'nü kutladı.

Programda, konuşmalar öncesinde Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü Türk Halk Müziği Korosu tarafından türküler seslendirildi.

(Bitti)



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler