Beşir Derneği'nin yardım çalışmaları

Beşir Derneği'nin yardım çalışmaları

İSTANBUL (AA) - Yardım paketlerini ihtiyaç sahiplerinin zaruri gereksinimlerine özel hazırlayan Beşir Derneği, Türkiye'de 33, Halep ve İdlib'de ise toplam...

İSTANBUL (AA) - Yardım paketlerini ihtiyaç sahiplerinin zaruri gereksinimlerine özel hazırlayan Beşir Derneği, Türkiye'de 33, Halep ve İdlib'de ise toplam 3 yardım mağazası ile faaliyetlerini sürdürüyor.

Beşir Derneği'nden yapılan açıklamaya göre, ihtiyaçların daha hızlı giderilmesi amacıyla kurulan paylaşım noktalarından, ihtiyaç sahiplerine zorlu kış şartlarında destek sağlanıyor. Dernek, Türkiye'de 33, Halep ve İdlib'de ise toplam 3 yardım mağazası ile faaliyetlerini sürdürüyor. Fırat Kalkanı ile başlayan ve Zeytin Dalı Harekatı ile devam eden süreçte Halep ve İdlib'de toplam 3 adet paylaşım noktasını hizmete sunan ve Türkiye'de de 33 farklı noktada hizmet veren Beşir Derneği, hem yurt içi hem de yurt dışında bu sayıyı giderek arttırmayı hedefliyor.

Derneğe yapılan başvurular ve ilgili ilçenin mülki idaresi tarafından sunulan raporlar dikkate alınarak yapılan incelemeler sonucu, ihtiyaç sahiplerine öncelikle belgeleri çıkartılıyor. Sonrasında, bulundukları bölgede paylaşım noktası bulunuyor ise ihtiyaçlarını hiçbir bedel ödemeden bu marketlerden karşılayabiliyorlar. Dernek, paylaşım noktaları ile yiyecek, kıyafet ve kışlık yardımlar yaparak, yüzlerce kişilik gönüllü ağıyla durmaksızın çalışıyor.

Derneğin, ihtiyaç sahipleri ile yardımseverler arasında gönül köprüsü kurmak için hayata geçirdiği projelerinden biri olan paranın geçmediği bu marketler, tamamen yardımseverlerin bağışları ile ayakta duruyor.

Gıdadan kırtasiyeye, temizlik malzemelerinden giyime kadar her türlü ürünün bulunduğu, "paylaşım noktası" adıyla faaliyet yürüten bu yardım mağazalarında, tıpkı bir süpermarkette olduğu gibi alışveriş arabaları, raflar, reyonlar ve barkod okuyucu sistemleri de yer alıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen, Beşir Derneği Genel Müdürü Fatih Sarıyar, şunları kaydetti:

"Burada bağışı yapan da yararlanan da birbirini görmüyor. Büyük vakıf medeniyetimizin 'sadaka taşları' vesilesiyle kimseyi rencide etmeden yardım yapılmasına vesile olması gibi, paylaşım noktalarında da veren el ile alan eli kimse bilmesin istedik. Ayrıca, bayram zamanlarında geçici 1 haftalık bayramlık yardım mağazası açılıyor. Bayramlık kıyafet yardımlarından ihtiyaç sahibi olduğu kamu kurumlarınca onaylanmış kişiler yararlanabiliyor. Diğer taraftan, çevresinde paylaşım noktası olmayan bölgelere veya evinden çıkamayacak durumda olan kişilere Türkiye'nin her yerinde, yardım kolileri kapıya kadar götürülüyor. Beşir Derneği, her ziyaretinde ihtiyaç listesini ve yardım siparişlerini de güncellemiş oluyor. Bu sayede, ailelerin neye ihtiyacı olduğunu tam olarak tespit edebilen Beşir Derneği, hem ihtiyaç sahiplerinin hayatını kolaylaştırıyor hem de bağışların tam olarak amacına hizmet etmesini garanti altına alıyor. Yazılımı ve altyapısı Beşir Derneği tarafından geliştirilen 'Online Bağış Takip Sistemi' sayesinde ise yardımseverler yaptıkları bağışları derneğin internet sitesi üzerinden kolayca takip edebiliyorlar."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :