Beşir Derneği'nden Doğu Gutalılara yardım

Beşir Derneği'nden Doğu Gutalılara yardım

Dernek, Doğu Guta'dan göç eden ailelere sıcak yemek yardımı yaptı

İSTANBUL (AA) - Beşir Derneği, Doğu Guta'dan Fırat Kalkanı bölgesine göç eden halkın temel insani ihtiyaçlarını karşılamak üzere Kızılay, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD), Diyanet Vakfı gibi kurumlarla yürüttüğü ortak çalışmalar kapsamında 3 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulundu.

Beşir Derneği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Doğu Guta'dan tahliye edilen 3 bin kişi, El-Bab'dan giriş yaparak Kızılay ve AFAD'ın Azez'in Elbil bölgesinde kurduğu kamp çadırlarına yerleştirildi.

Göç eden ailelerin çadırlara yerleştirilmesi sırasında Kızılay ile koordineli çalışan Beşir Derneği, 3 bin kişiye sıcak yemek dağıtımı gerçekleştirdi.

- "Türk halkının desteklerini esirgemeyeceğini biliyoruz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Beşir Derneği Yurt Dışı Koordinatörü Abdülhakim Gökhan Bayram, Doğu Guta'dan Fırat Kalkanı bölgesine göçlerin devam etmesinin beklendiğini belirtti.

Gelenlerin ihtiyaçlarına değinen Bayram, "Yeni gelenler için özellikle tek kişilik sünger yatak, battaniye, çadır altına sermek için kilim veya halı, çocuk bezi, çocuk maması, bebe bisküvisi, hazır konserve, su, leğen, maşrapa, güğüm, bardak gibi plastik mutfak araç ve gereçleri el ve banyo sabunu, sıvı deterjan, şampuan gibi acil ihtiyaçlar oluyor. Türk halkının, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de desteklerini esirgemeyeceğini biliyor, çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :