Beşir Derneği, Arakanlılar için "bambu kent" kurdu

Beşir Derneği, Arakanlılar için "bambu kent" kurdu

İSTANBUL (AA) - Beşir Derneği, Bangladeş'teki Arakanlı mültecilere yönelik bambu ev ve ortak yaşam alanı projesini hayata geçirdi. Dernekten yapılan açıklamaya...

İSTANBUL (AA) - Beşir Derneği, Bangladeş'teki Arakanlı mültecilere yönelik bambu ev ve ortak yaşam alanı projesini hayata geçirdi.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, Bangladeş'e sığınan Thangkhali kamp bölgesindeki Arakanlı mültecilere yönelik bambu kent projesinin inşası tamamladı.

Bölgenin iklim şartlarına uygun, her birinin içerisinde yaklaşık 8 kişilik bir ailenin yaşayabileceği bin bambu ev projesi ile eğitimden sosyal alanlara kadar güvenli ve sürdürülebilir bir yaşam alanı oluşturuldu.

Yaklaşık 30 bin metrekare alana inşa edilen Beşir Mahallesi'nde yer alan okul, mescit, su kuyuları, tuvalet, banyo, cami, oyun parkı gibi ortak kullanım alanları ile binlerce Arakanlının ihtiyacı karşılanacak. Aşeviyle de beslenme konusunda Arakanlılara destek olmaya devam edilecek.

Bambu Kent Projesi kapsamında Minik Beşirler Çocuk Parkı da açıldı.

- Derneğin kurban faaliyetleri

Beşir Derneği ayrıca Türkiye'de ve dünyanın farklı ülkelerinde kurban kesim ve dağıtım faaliyetleri de yürütüyor.

Dernek temsilcilikleri, kurban hizmetlerinin daha sağlıklı ve düzenli yürütülmesi, kurban kesemeyen ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti dağıtımının aksamadan sürdürülmesi için kurum içi eğitimlerini tamamladı.

Türkiye'nin 81 ilinde faaliyet gösteren 250 temsilciliğiyle ülkenin en ücra noktasına kadar ulaşan dernek, yurt dışında ise Balkanlar, Afrika, Orta Asya ve Uzak Doğu'da vekaleten kurban kesim ve dağıtım hizmeti verecek.

Dernek bu yıl için vekalet yoluyla kurban bağış bedelini yurt içi ve dışında 800 lira olarak belirledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :