Beşir Derneği, Arakanlı mülteciler için "Anadolu Mahallesi" inşa etti

Beşir Derneği, Arakanlı mülteciler için "Anadolu Mahallesi" inşa etti

İSTANBUL (AA) - Bangladeş'e sığınan Arakanlı mültecilere yönelik bin bambu ev ve ortak yaşam alanı projesini tamamlayan Beşir Derneği tarafından kampta...

İSTANBUL (AA) - Bangladeş'e sığınan Arakanlı mültecilere yönelik bin bambu ev ve ortak yaşam alanı projesini tamamlayan Beşir Derneği tarafından kampta oluşturulan bölgeye, "Anadolu Mahallesi" adı verildi.

Dernekten yapılan açıklamada, bölgedeki zorlu koşullara rağmen tamamlanan proje kapsamında, bin Arakanlı ailenin barınma, temiz içme suyu, eğitim ve temizlik gibi temel ihtiyaçlarının karşılanacağı belirtildi.

Açıklamada, Cox's Bazar'da bir kampta bin bambu ev inşa edilerek oluşturulan yaklaşık 30 bin metrekare alana yayılan mahalleye "Anadolu" adı verildiği kaydedildi. Anadolu Mahallesi'nde mescit, su kuyuları, şadırvan, oyun parkı, tuvalet ve banyo gibi ortak kullanım alanlarının da mevcut olduğu bildirildi.

Kampta aşevi hizmetiyle Arakanlı mültecilere destek verildiği aktarılan açıklamada, bölgedeki yardım faaliyetlerinin aralıksız sürdüğü vurgulandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :