Berlin'de Noel pazarına saldırı

Berlin'de Noel pazarına saldırı

Almanya İçişleri Bakanı Maiziere:- "(Hayatını kaybedenler arasında) Çocuklar yok, gençler olabilir"

BERLİN (AA) - Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, Berlin'deki Breitscheidplatz Meydanı'nda Noel pazarında yaşanan saldırıda ölenler arasında çocukların bulunmadığını ancak gençlerin olabileceğini söyledi.

Maiziere, Alman İkinci Televizyon Kanalı ZDF'de yayınlanan bir programda yaptığı açıklamada, birkaç saat öncesine kadar saldırıda hayatını kaybedenlerin 6'sının kimliğinin tespit edildiğini bildirdi.

Ölenler arasında çocukların olup olmadığına ilişkin soru üzerine Maiziere, "Çocuklar yok, gençler olabilir." yanıtını verdi.

Kimlik tespitinin karmaşık bir işlem olduğunu dile getiren Maiziere, hayatını kaybedenler arasında yabancıların olup olmadığı veya ne kadar olduğunun da bilinmediğini kaydetti.

Maiziere, yaralananlardan 14'ünün yaşam mücadelesi verdiğini aktardı.

Olayın soruşturmasında ilerlemelerin sağlanacağı konusunda umutlu olduğunu ifade eden Maiziere, "Failin firari olabileceği ihtimal dışı değildir." dedi.

Delil yetersizliğinden serbest bırakılan Pakistanlı sığınmacının olaydan hemen sonra gözaltına alınmasının soruşturmada bir aksaklık teşkil etmediğini anlatan Maiziere, bunun "aksaklık değil soruşturma olduğunu" belirtti.

Olay öncesi Noel pazarlarına saldırı düzenleneceği yönünde somut ipucu bulunmadığını söyleyen Maiziere, Berlin polisinin suçlanamayacağını, kriz döneminde polisin iyi hareket ettiğini sözlerine ekledi.

Berlin'de pazartesi akşamı bir tırın Noel pazarına girmesi sonucu yaşanan saldırıda 12 kişi hayatını kaybetmiş, 18'i ağır 48 kişi yaralanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :