Berkin Elvan vurulduğu yerde anıldı

Berkin Elvan vurulduğu yerde anıldı

Gezi olaylarında hayatını kaybeden Berkin Elvan, gaz fişeğiyle yaralanarak hayatını kaybetmesinin üçüncü yılında anıldı

İSTANBUL (AA) - Gezi olaylarında hayatını kaybeden Berkin Elvan, gaz fişeğiyle yaralanarak hayatını kaybetmesinin üçüncü yıldönümünde, babası Sami Elvan, annesi Gülsüm Elvan ile Gezi Şehitleri ve Gazileri Platformu tarafından Okmeydanı'nda anıldı.

Berkin Elvan'ın yaralandığı Gaziler Sokak’ta Gezi Şehit ve Gazileri Platformu adına Volkan Kesanbilici tarafından basın açıklaması yapıldı. Taksim Dayanışması Platformu’ndan mimar Mücella Yapıcı da anmaya katıldı.

Gezi Şehit ve Gazileri Platformu ve Sami-Gülsüm Elvan adına basın açıklamasını okuyan Kesanbilici, 14 yaşındayken 16 Haziran 2013'te gaz fişeğiyle başından yaralanan ve 269 gün yaşama tutunmaya çalıştıktan sonra 15 yaşında hayatını kaybeden Elvan için bir araya geldiklerini anlattı.

Kesanbilici, "Berkin’in vurulmasının üzerinden bin 96 gün, ölümünün üzerinden ise 827 gün geçti. Bu süreçte kamuoyunun tüm dikkat ve tepkilerine karşın soruşturmada hiçbir ilerleme sağlanabilmiş değil. Çocuklar öldürülmesin istiyoruz" dedi.

Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan da 3 yıldır ailece her gün acı çektiklerini belirterek, "Her gün, her saat, her dakika bu acıyı yaşıyoruz. İnanın ki hiçbir zaman aklımızdan çıkmıyor ama mücadelemiz devam edecek. Biliyoruz. Bir şekilde ayakta kalmalıyız. Burada basına çok görev düşüyor. Sizler eğer üzerine giderseniz kendi çocuklarınızın da geleceğini kurtaracaksınız. Ben tek başıma bir şey yapamam. Hep beraber yapacağız” diye konuştu.

Boynunda Berkin Elvan yazılı kolye olan anne Gülsüm Elvan da "Oğlumun mücadelesini sonuna kadar vereceğim." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :