Berberler bayram sabahına kadar makas salladı

Berberler bayram sabahına kadar makas salladı

İzmir’in Buca ilçesinde Kurban Bayramı öncesi yoğunluk yaşayan berberler, arife günü başladıkları mesaiyi bayram sabahı noktaladı. Berberler, vatandaşlara hizmet için uykusuz ve molasız çalıştı.

Kurban Bayramı’na temiz ve bakımlı girmek isteyen vatandaşlar, berberlere akın etti. İzmir’in Buca ilçesi Fevzi Çakmak Caddesi’nde bulunan bir berber dükkanı ise bu yoğunluğa karşılık verebilmek için arife günü sabah 07.00’de başladığı mesaisine, bayram sabahının ilk saatlerinde son verdi.

Berberler yemek yemeye bile vakit bulamadı

Berber dükkanının genç ustalarından Ahmet Ateşoğlu, yaşadıkları yoğunluğu şu sözlerle anlattı:
“Yaklaşık bir haftadır yoğunuz ama arife günü doruğa ulaştı. Sabah 7’de başladık, şu an bayram sabahına girdik, hâlâ çalışıyoruz. Dinlenmeye, yemek yemeye fırsatımız olmadı. Kaç kişiyi tıraş ettiğimi hatırlamıyorum ama 25’i geçmiştir. Bayram sabahı uyuyacağız artık. Berberler için genelde bayramın ilk günü bayram olmaz, ikinci günü olur.”

Berberler bayram sabahına kadar makas salladı

"Bir haftadır konuşmaya ara verdik"

Dükkanın diğer ortağı Umut Sayat da bayram öncesi tempoya dikkat çekerek, “Sabah 7’den beri ayaktayız. Bu tempo bir haftadır sürüyor. Normalde berberler çok konuşur derler ama biz bir haftadır konuşmaya bile fırsat bulamadık” dedi.

Çırakların bayram sevinci: Bahşişler motivasyon oldu

Yoğun bayram mesaisinde en çok çalışanlardan biri de 14 yaşındaki çırak Yusuf Polat oldu. Yorucu tempoya rağmen bahşişlerin moral olduğunu belirten Polat, “Sabahın erken saatlerinden beri çalışıyorum. Berberlikte çıraklık çok zor ama bu işin güzel bir yanı var; o da bahşiş. Bugün çok güzel bahşişler aldım, 500 lira veren bile oldu” dedi.

İzmirli berberler, bayram sabahına kadar süren bu yoğun tempoyla hem müşterilerini memnun etti hem de geleneksel “bayram tıraşı” kültürünü yaşatmaya devam etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.