Berat Kandili'ne doğru

Berat Kandili'ne doğru

KAYSERİ (AA) - Berat Kandili dolayısıyla kentteki siyasi parti temsilcilikleri ile çeşitli kurum ve kuruluşlar mesaj yayımladı.Büyükşehir Belediye Başkanı...

KAYSERİ (AA) - Berat Kandili dolayısıyla kentteki siyasi parti temsilcilikleri ile çeşitli kurum ve kuruluşlar mesaj yayımladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, yayımladığı mesajda, Berat gecesinin kötülüklerden arınma ve iyiliklerle buluşma gecesi olduğunu belirtti.

Gecenin çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini kaydeden Çelik, şunları kaydetti:

"Sevgili Peygamberimiz Berat Gecesi ile ilgili şöyle buyuruyor, 'Şaban ayının 15. gecesini ibadetle geçirin, gündüzünde de oruç tutun. Çünkü Yüce Allah, bu gece dünya semasına rahmetiyle tecelli eder ve 'Yok mu tövbe eden, tövbesini kabul edeyim, yok mu rızık isteyen, rızık vereyim, yok mu şifa isteyen, şifa vereyim, yok mu başka isteği olan ona da istediğini vereyim.' Sevgili Peygamberimizin ifadesiyle bu kadar rahmet ve bereket dolu günü iyi değerlendirmeli, şehrimiz, ülkemiz ve insanlık için dualar etmeliyiz. Bu gecenin tüm İslam aleminin sıkıntılarından uzaklaşmasına ve huzuru bulmasına vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum. Hemşehrilerimin Berat Kandili’ni tebrik ediyorum."

- AK Parti İl Başkanı Özden

AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden ise mesajında Berat Kandili'nin tüm insanlığa ve inananlara barış, huzur ve selamet getirmesi temennisinde bulundu.

Edilen tüm duaların kabul olmasını dileyen Özden, mesajında şunlara yer verdi:

"Varlığı ebedi olan, merhamet sahibi, adaletli Yüce Allah kendisine dua edenleri geri çevirmez. Ümit ederiz ki bu mübarek gece, zor günler geçirdiğimiz, fakat gelecek adına umutla dolu olduğumuz şu dönemlerde, yeniden bir uyanışa vesile olur. Bu gece Cenab-ı Hakkın kendisine yönelip af dileyen müminleri bağışlayarak kurtuluş beratı verdiği bir gecedir. Bu gecenin yüzü suyu hürmetine duanız kabul, ameliniz makbul, hizmetiniz daim olsun. Bu vesile ile tüm hemşerilerimizin ve tüm İslam aleminin berat kandilini tebrik ediyorum."

- Kocasinan Belediye Başkanı Çolakbayrakdar

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar da mesajında Berat Kandili’nin tüm İslam alemine hayırlar getirmesini diledi.

Günahlardan pişman olup bir daha işlememek için Allah'tan af dilemek gerektiğini belirten Çolakbayrakdar, şöyle devam etti:

"Berat gibi layıkıyla değerlendirilen bazı geceler bir ömür boyu yapılan ibadetten daha kıymetli hale geçebilir. Rabbimiz, Berat Gecesi'nde sonsuz rahmet kapılarını açar. Bu gecenin hürmetine Rabbimizin emirlerini yerine getirip, yasaklarından korunmayı düstur edinmeli ve Peygamber Efendimize layık ümmet olmak için çalışmalıyız. Dualarımızı yalnız şahsımız adına değil, memleketimiz ve tüm insanlık adına yapmalıyız."

- KTO Başkanı Hiçyılmaz

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ise mesajında kandillerin af, merhamet ve mağfiret geceleri olduğunu ifade etti.

Hiçyılmaz, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Bu mübarek geceler, dünyanın koşuşturması içinde varlık ve yaradılış gayesini unutup, koca bir ömrü heba edenlere kendilerini sorgulama fırsatı sunar. Bu nedenle bu özel gecelerde kendimiz, ailemiz, bütün Müslümanlar ve tüm insanlık için dualar edip, Allah'tan hayır niyaz etmeliyiz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :