Berat Kandili

Berat Kandili

Kırşehir Belediye Başkanı Bahçeci ve AK Parti Kırşehir İl Başkanı Kendirli, vatandaşların Berat Kandilini tebrik etti

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ve AK Parti Kırşehir İl Başkanı Mustafa Kendirli, Berat Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

Belediye Başkanı Bahçeci, mesajında, Berat gecesinin sorumluluk duygusuyla en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, vatandaşların kandilini kutladı.

Berat Kandilinin, iyilik, bolluk ve bağış anlamlarına geldiğini ifade eden Bahçeci, şöyle devam etti:

"Berat Kandili'nde, yanlışlıklarımızı düzelterek, daima iyiye, güzele ve doğruya yönelmek gerekir. Aramızdaki kırgınlık ve dargınlıkları ortadan kaldırmalıyız. Kardeşlik, birlik ve beraberliğin güçlenmesi için elimizden gelen gayreti göstermeliyiz. Başta anne ve babalarımız olmak üzere büyüklerimizin hal ve hatırlarını sorarak, kandillerini tebrik etmeliyiz. Bu gece vesilesiyle dünyanın birçok yerinde Müslüman kardeşlerimizin yaşadığı sıkıntıların ortadan kaldırılmasını, bütün dünyada hak ihlallerinin sona ermesini, acı ve gözyaşının, şiddet, terör ve umutsuzluğun yerini kalıcı bir huzur ve barışın almasını Yüce Allah'tan diliyorum."

AK Parti Kırşehir İl Başkanı Kendirli ise, Berat Kandilinin bütün insanlığın kurtuluşuna vesile olmasını dileyerek, barış ve kardeşlik çağrısı yaptı.

Bu gecenin Müslümanlar olarak en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Kendirli, şunları kaydetti:

"Müslümanlar olarak bu geceyi, kendimizi ve niyetlerimizi gözden geçirme vesilesi kılmalıyız. Bu gece, dünyanın barış ve esenlik yurdu olması, mazlum ve mustazaf halkların kurtuluşu için dua etmeliyiz. Rahmet ve bereket rüzgarlarının gönüllere dolduğu bu müstesna gecede yapacağımız duaların, sevgi ve kardeşliğimizi pekiştirmesini, kalplerimizden kini ve nefreti silmesini temenni ediyorum. Ramazana bir an önce erişmeyi umut ederek, aziz milletimizin ve tüm İslam aleminin Berat Kandilini tebrik ediyor, tüm dünyada barış ve huzurun hakim olmasını diliyorum."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :