Berat Kandili

Berat Kandili

KIRŞEHİR (AA) - AK Parti Kırşehir Milletvekili Salih Çetinkaya, Berat Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.Çetinkaya, mesajında, Berat Kandili'ni tebrik...

KIRŞEHİR (AA) - AK Parti Kırşehir Milletvekili Salih Çetinkaya, Berat Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

Çetinkaya, mesajında, Berat Kandili'ni tebrik ederek, bu gecelerin, kırılan kalpleri onarma, dargınlık duvarlarını yıkma, kin, nefret ve intikam duygularını aşma zamanı olduğunu belirtti.

Berat Kandili'ni fırsat bilerek, günahlara bir daha dönmemek üzere tövbe edilmesi gerektiğini dile getiren Çetinkaya, şunları kaydetti:

"Pek çok güzelliğin yaşandığı rahmet, mağfiret ve arınma mevsimi Ramazan-ı Şerif'in habercisi olan yeni bir Berat Kandili'ni daha idrak etmenin huzur ve mutluluğunu yaşayacağız. Hızla akıp giden ömür içerisinde böylesine mübarek bir geceye bir kez daha erişip bizlere güzel bir fırsat bahşettiği için Cenab-ı Hakk'a ne kadar hamd etsek, ne kadar şükretsek azdır. İnsanlar için hesaplaşma durakları olan bu rahmet geceleri, varlığımızı yeniden gözden geçirme, muhasebe ve tefekkür etme imkanları kazandıran birer fırsat olarak değerlendirilmelidir. Bu geceler bizleri, Kur’an ve sünnet ölçüleri ışığında geçmişimizle yüzleşmeye, bugünümüzü değerlendirmeye, yarınımızı inşa etmeye davet etmektedir. Bu kutlu gece hem nedamet hem de umut zamanıdır."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :