Benzin ve motorine 2 lira indirim yapılacaktı: işte son akaryakıt fiyatları

Benzin ve motorine 2 lira indirim yapılacaktı: işte son akaryakıt fiyatları

Akaryakıt fiyatlarında yeni bir döneme giriliyor. Bugünden itibaren ürünlerin fiyatlarında yaşanan düşüş pompa yerine ÖTV'ye yansıyacak.

Akaryakıt düzenlemesi Resmi Gazete'de. Karara göre bugünden itibaren ürünlerin fiyatlarında yaşanan düşüş pompa yerine ÖTV'ye yansıyacak. Söz konusu artışlar hiçbir şekilde 2 Nisan 2020 tarihli ÖTV tutarlarını geçmeyecek.

Resmi Gazete'deki Cumhurbaşkanı kararına, göre akaryakıt fiyatlarında kura bağlı olarak gerçekleşmesi beklenen indirim ÖTV tutarına eklenecek. Bu nedenle akaryakıt fiyatlarında ÖTV matrahına ulaşana kadar indirim olmayacak.

Perşembe günü benzin ve motorinde 2 lira, bugün LPG'de 1,10 TL indirim bekleniyordu. Haliyle alınan bu ÖTV kararı sebebiyle bu indirim olmayacak. İndirim için kalan ÖTV marjı Benzinde 2,53 TL, Motorinde 2,05 TL, LPG'de 1 TL. Bu durumda sadece LPG'de 10 kuruş indirim olacak.

BENZİN, MOTORİN FİYATLARI BÖYLE KALACAK

Benzinin litre fiyatı ortalama olarak Ankara’da 11,66 TL, İstanbul’da 11,61 TL, İzmir’de 11,68 TL. Motorinin litre fiyatı ortalama olarak Ankara’da 11,50 TL, İstanbul’da 11,44 TL, İzmir’de 11,52 TL.

LPG'DE 10 KURUŞ İNDİRİM

LPG'nin litresi Ankara'da 8,75 TL'den 8,65 TL’ye, İstanbul'da 8,70 TL'den 8.60'a ve İzmir'de 8,58 TL'den 8.48 TL’ye inmiş olacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.