Benin'de 20 bin kişi yönetimi protesto etti

Benin'de 20 bin kişi yönetimi protesto etti

DAKAR (AA) - Benin Cumhuriyeti'nin en büyük şehri Kotonu'da 20 binden fazla kişi, Cumhurbaşkanı Patrice Talon'un ülkeyi kötü yönettiği gerekçesiyle protesto...

DAKAR (AA) - Benin Cumhuriyeti'nin en büyük şehri Kotonu'da 20 binden fazla kişi, Cumhurbaşkanı Patrice Talon'un ülkeyi kötü yönettiği gerekçesiyle protesto gösterisi düzenledi.

Yerel basındaki haberlere göre, Kotonu Valiliğinin protesto yasağı ve polislerin uyarılarına rağmen muhalefet partisi önderliğinde yapılan gösteriye, birçok sendikanın temsilcisi de katıldı.

Gösteriye katılanlar adına basına açıklama yapan Leonce Houngbadji, 20 binden fazla göstericinin sokaklara dökülmesinin Beninlilerin yönetimden bıkmışlığının göstergesi olduğunu söyledi.

"Bizi baskı altına almaya çalışıyorlar. Bizim katılımımız olmadan, görüşlerimiz alınmadan hiçbir dayatmayı kabul etmiyoruz." diyen Houngbadji, gösterinin kendileri için zafer olduğunun altını çizdi. Houngbadji, yönetimin Benin halkını temsil ettiği zaman sağlıklı bir yönetim olacağını belirtti.

Ülkede geçen yıl nisan ayından bu yana siyasi kriz artarak devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Talon, muhalefet ve bazı sivil toplum kuruluşlarının karşı çıkmasına rağmen referanduma gitmeden anayasada reform amacıyla meclise tasarı sunmuştu.

Talon'un sunduğu anayasa değişikliği tasarısı Meclisteki çoğunluğun onayından geçmemişti.

Muhalefet de referanduma gitmeden anayasada reform planlayan Talon'u protesto etmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :