Belediyenin kontrolsüz yıkımı, dükkanları da yıkıyordu: 3 dükkan hasar aldı
Aksaray Belediyesi'nin kentsel dönüşüm kapsamında Minarecik Mahallesi'nde gerçekleştirdiği eski TEDAŞ iş merkezi yıkımı, kontrolsüz çalışmanın kurbanı oldu. Gece yapılan yıkımda kopan dev beton ve moloz parçaları karşıdaki 3 dükkanda hasara yol açtı.
Aksaray'ın Minarecik Mahallesi'nde bulunan ve kentsel dönüşüm projesi dahilinde yıkımına karar verilen eski TEDAŞ iş merkezi, gece yarısı gerçekleştirilen çalışmalar sırasında tehlikeli anlara sahne oldu. Edinilen bilgilere göre, Aksaray Belediyesi kontrolündeki yıkım ekiplerinin yürüttüğü çalışmada, binadan kopan büyük beton bloklar ve moloz yığınları, yıkım alanının hemen karşısında yer alan 3 ayrı iş yerine isabet etti.

Büyük bir gürültüyle dükkanların çatısına ve dış cephesine düşen molozlar, iş yerlerinde önemli maddi hasara neden oldu.

Büyük Facia Gece Sayesinde Önledi
Olay yerine sevk edilen polis ekipleri, yıkım alanında ve hasar gören dükkanlarda incelemelerde bulundu. Yetkililer, yıkım çalışmalarının iş yerlerinin kapalı olduğu gece saatlerinde yapılmış olmasının, dükkan sahipleri ve çevredeki vatandaşlar için yaşanabilecek büyük bir faciayı önlediğine dikkat çekti.

Yıkım ekipleri, dükkanların üzerine düşen moloz parçalarını temizleme çalışmalarına hızla başladı. Hasar tespit çalışmalarının ardından, oluşan maddi zararın Aksaray Belediyesi tarafından karşılanması bekleniyor. Polis, olayla ilgili incelemeyi sürdürüyor.

Kaynak: