Belediyeden Ücretsiz Sosyal Konut Projesi

Belediyeden Ücretsiz Sosyal Konut Projesi

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, depremzedeleri unutmadı ve deprem bölgesinde bir ilki gerçekleştirerek dar gelirli vatandaşlar için ücretsiz sosyal konut projesini duyurdu.

Felaketin Gönüllerde Açtığı Yaraları Saracaklar

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, depremzedelere destek olacakları projenin amacını vurgularken, "Felaketin gönüllerde açtığı yaraları sararken; 'başını sokacak bir yuvam olsun' diyen vatandaşlarımıza el uzatacağız" dedi.

Depreme Dayanıklı ve Güvenli Konutlar

Sosyal konut projesi kapsamında inşa edilecek konutların depreme dayanıklı ve güvenli olacağını belirten Gürbüz, "Elbistan Belediyesi olarak yapılamayanı yapmak için kolları sıvadık. Yapı stokumuzun yaklaşık yüzde 40'ını kaybettik. Devletimizin TOKİ ile başlattığı seferberlik sayesinde depremde evlerini kaybeden ve ağır hasar alan ev sahiplerimiz ekim ayı itibariyle periyotlar halinde evlerine kavuşacak. Lakin ev sahibi olmayan ve kirada oturan vatandaşlarımız da bu depremden büyük yara aldılar. Şimdi de evi olmayan vatandaşlarımızın derdine derman olma, onlara omuz verme sırası bize geldi. Sosyal konut üreterek halkımızın en zor zamanında yanında olacağız" dedi.

Ücretsiz ve Güvenli Konutlar

Gürbüz, vatandaşların huzur içinde yaşayacakları konutlar için hiçbir ücret talep etmeyeceklerini vurgulayarak, "Vatandaşlarımızın ceplerinden tek kuruş bile çıkmayacak. 2+1 planına göre inşa edilecek 40 konutluk proje, sadece dört duvar değil, deprem korkusu olmadan yaşanacak güvenli bir yaşam sunacak. Projemizin ilk etabı için temel atma töreni gerçekleştirdik ve en kısa sürede inşaata başlamayı planlıyoruz. Elbistan'ımıza hayırlı ve uğurlu olsun" dedi.

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, depremzedelerin yaşadığı zorlukları hafifletmek ve güvenli konutlara kavuşmalarını sağlamak amacıyla bu önemli sosyal konut projesini hayata geçirerek, devlet-millet dayanışmasını sürdürdüklerini belirtti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.