"Belediyeden para alıyor ama adam ortada yok"

"Belediyeden para alıyor ama adam ortada yok"

İçişleri Bakanlığınca Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesi Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Kılıç:- "İşine son verdiğimiz kişilerin KHK kapsamında iş akitlerini feshettik. Tamamına yakını örgüt mensubu, birçoğunu gördük işe gelmiyor. Orada

DİYARBAKIR (AA) - İçişleri Bakanlığınca Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesi Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Mustafa Kılıç, bazı çalışanların iş akitlerini kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında feshettiklerini belirterek, "Tamamına yakını örgüt mensubu, birçoğunu gördük işe gelmiyor. Orada kayıtlı, örgüt mensubu ama alanda yok, bulamıyoruz. Belediyeden para alıyor ama adam ortada yok." dedi.

Kılıç, bir restoranda düzenlenen basın toplantısında, basın mensupları ile bir araya geldi.

- "Belediyenin tüm imkanlarını şehrin hizmetine sunmaya hazırım"

Göreve başladıkları günden bu yana hazırladıkları projelerin birçoğunun tamamlandığını bildiren Kılıç, Diyarbakır'ın geleceğine yönelik projeleri bir an önce hayata geçirmek için boşa harcayacak vakitlerinin olmadığını söyledi.

Kılıç, vatandaşlarla bir araya geleceklerini, toplumdaki dezavantajlı kesimlerle ilgilenmeye gayret edeceklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Belediyenin tüm imkanlarını şehrin hizmetine sunmaya hazırım. Bu sebeple belediyecilikle ilgili kim ne söz söyleyecekse onu da dinlemeye hazırız. Kapımız herkese açık. Bizim için her fikir önemlidir yeter ki şehre katkı sağlamak için biri proje sunsun."

Bir aylık süreçte belediye ekiplerinin köyleri dolaşarak yerinde incelemelerde bulunduğunu anlatan Kılıç, kent merkezinde de yeni yapılaşmanın olduğu bölgeleri gezdiklerini, sıkıntıları dinlediklerini, bu kapsamda projeler ürettiklerini dile getirdi.

- "Engelli ve bakıma muhtaç vatandaşlarımızın bakımını üstleniyoruz"

Kılıç, yaklaşık 34 köye taziye evi yapmak için çalışma başlattıklarını, bu çerçevede 208 metrekare alana kurulacak yas evleriyle ilgili tamamlanan projenin ihale aşamasında olduğunu aktardı.

Yaklaşık 3 bin 500 metrekare alana "Kadın ve Gençlik Yaşam Merkezi" kuracaklarını bildiren Kılıç, şöyle devam etti:

"Merkezde yüzme havuzu, fitness, sauna, kadın yaşam alanları, kafeterya, toplantı salonları olacak. Dezavantajlı kesimlerimiz de bu hizmetlerden ücretsiz faydalanabilecek. İlçede engelli, bakıma muhtaç ne kadar vatandaşımız varsa onları dolaştık ve taleplerini topladık. Engelli ve bakıma muhtaç vatandaşlarımızın bakımını belediye olarak üstleniyoruz. Ayrıca kurduğumuz, 'Engelli Yaşam Merkezi'nin birkaç gün içerisinde açılışını yapacağız."

Şehrin üst yapısı ve sosyal politikalarıyla ilgili projelerin tamamlandığını ifade eden Kılıç, dezavantajlı olan Peyas ve Huzurevleri mahallelerinin bakımı ve üst yapısı ile ilgili çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

- Öğrenciler için etüt merkezi

Kılıç, bu çalışmaların ardından söz konusu mahallelerde okuyan öğrencilere yönelik kuracakları etüt merkezlerinde hafta sonları akademik kurslar verileceğini bildirdi.

Çocukları uyuşturucu gibi bağımlılık yapan maddelere karşı koruyacaklarına işaret eden Kılıç, "Dün okul aile birliği başkanları ve eğitimci kadromuzla bir toplantı yaptık. Şehirde uyuşturucu kullanma yaşı 12'ye kadar düşmüş durumda. Bununla sıkı şekilde mücadele etme kararı aldık. Hem emniyet ekipleri hem bizler hem de eğitim kadromuz vatandaşlarımızla toplantı yapacağız. Çocukları uyuşturucu veya bağımlılık yapan maddelere karşı korumak zorundayız." ifadelerini kullandı.

"Borcu bulunmayan, geliri de fena olmayan bir belediyeyiz. Bu geliri hükümetin de sunacağı destek ile kullanarak hızlı bir şekilde hizmetleri vatandaşa sunmak istiyoruz." diyen Kılıç, şehrin imarıyla ilgili iş adamları, müteahhitler ve ilgili derneklerle toplantı yaptıklarını, onlara çözüm odaklı çalışma teklifinde bulunduklarını söyledi.

Kılıç, uyuşturucu ile mücadele anlamında il ve ilçe emniyet müdürlükleri ile ortak projeler yürüteceklerini, çocukları uyuşturucudan koruyacak tedbirler alacaklarını aktardı.

- Bütçenin önemli bölümü hizmete

Belediyenin kendilerinden önceki dönemde harcamalarının büyük kısmının personel giderlerinden oluştuğunu kaydeden Kılıç, "Bütçeyi kontrol ettiğimde yaklaşık 150-200 trilyonluk bütçe oluşturulmuş, hizmete ayrılan kısım 40 trilyon civarında. Biz daha çok hizmete yönelik harcama düşünüyoruz. Gerekirse ek bütçe yapacağız. 40 trilyon değil yaklaşık 250 trilyon gibi bir bütçe düşünüyoruz." diye konuştu.

Bir gazetecinin, "Görevden alındıktan sonra müfettişler belediyede bir inceleme yaptı, rapor hazırlamıştır muhtemelen. Bu raporu gördünüz mü? DBP'li belediyenin yaptığı yolsuzluk, usulsüzlükler nelerdir?" sorusu üzerine Kılıç, şöyle konuştu:

"Müfettiş raporu bize geldi, onunla ilgili yasal işlemler başlatılacak. Yargı sürecine intikal edeceği için buradan açıklamak şık olmayabilir. Gördüğümüz aksaklıklar, hizmet alımı yapılmış ve şimdi çalışanların sorgulamasını yapıyoruz. İşine son verdiğimiz kişilerin KHK kapsamında iş akitlerini feshettik. Tamamına yakını örgüt mensubu olarak görünüyor. Birçoğunu gördük işe gelmiyor. Orada kayıtlı, örgüt mensubu ama alanda yok, bulamıyoruz. 4-5 gün işe gelmeyenler var, tutanak tutuyoruz. Belediyeden para alıyor ama adam ortada yok."

Kılıç, belediyede farklı saiklerle hareket edenler bulunduğunu, bu kapsamda zabıta ve bazı diğer birimlerde problemler olduğunu tespit ettiklerini belirterek, bunun çözümünü sağlamaya çalıştıklarına dikkati çekti.

"Bu vakte kadar terör örgütüyle iltisaklı olduğunu tespit ettiğimiz kişilerin işine son verdik. Bizde 710 taşeron çalışan vardı. İş akdini feshettiğimiz kişilerin tamamı 110 kişi. 600 kişi devam ediyor, hiçbirine dokunmadık. Evine ekmek götüren, gerçekten sadık bir şekilde çalışan, başka saiklerle hareket etmeyen hiçkimseye dokunmayız. Biz kimsenin rızkını kesmek derdinde değiliz." diyen Kılıç, bu konuda işlemlerin süreceğini sözlerine ekledi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :