Belediyeden ağaç hassasiyeti

Belediyeden ağaç hassasiyeti

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediyesi, 40'tan fazla çınar ağacının kesilmemesi için alt geçit projelerinde değişikliğe gitti. Büyükşehir...

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediyesi, 40'tan fazla çınar ağacının kesilmemesi için alt geçit projelerinde değişikliğe gitti.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, katlı kavşak ve alt geçit inşaatlarında incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Mustafa Kemal Paşa Bulvarı'ndan Gültepe Bulvarı'na geçişi sağlayacak alt geçitlerle ilgili değerlendirmede bulundu.

Alt geçit projelerinin uygulamada nasıl değiştirildiğini anlatan Çelik, Mustafa Kemal Paşa Bulvarı üzerinde Gültepe Bulvarı'na giriş için iki ayrı alt geçit planlandığını ifade etti.

At nalı şeklinde yapacakları alt geçitlerin projelerinin bittiğini ve ihaleleri hazırladıklarını anımsatan Çelik, şunları kaydetti:

"Ancak, uygulama projeleri sırasında 40’dan fazla çınarın kesilmesi gerektiğini gördük. Senelerce zor şartlar altında yetişen ağaçların kesilmesine gönlümüz razı olamazdı. Bunlar şehir ağacı olan çınarlar ve zor yetişen ağaçlar. Derhal proje üzerinde yeniden çalıştık ve projeleri değiştirdik. Derdimiz yeşili ve ağacı korumak. At nalı şeklindeki alt geçitleri değiştirdik ve ağaçların tamamını koruduk. Bayramdan sonra çalışmalara başlayacağız. Bir taraftan yeni yeşil alanlar oluşturarak yeni ağaçlar dikerken bir taraftan da seneler önce dikilen ağaçları korumanın görevimiz olduğu bilinciyle çalışıyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :