Belediye personeli sokak hayvanlarına eğitimli yaklaşacak

Belediye personeli sokak hayvanlarına eğitimli yaklaşacak

ESKİŞEHİR (AA) - Odunpazarı Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü'nce düzenlenen ''Başıboş Hayvanlara Yaklaşma ve Müdahale Teknikleri'' eğitim programını...

ESKİŞEHİR (AA) - Odunpazarı Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü'nce düzenlenen ''Başıboş Hayvanlara Yaklaşma ve Müdahale Teknikleri'' eğitim programını başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Belediye Başkanı Kazım Kurt, Odunpazarı Belediye Meclis Salonu'nda düzenlenen sertifika töreninde, Türkiye'de ilk kez defa açılan Milli Eğitim Bakanlığı onaylı eğitim programıyla sokak hayvanlarına yaklaşım konusunda eğitimsiz personel sorununu çözdüklerini kaydetti.

Hayata geçirdikleri yenilikçi uygulamalara devam edeceklerini belirten Kurt, "Hayvanlar, özellikle de sahipsiz sokak hayvanları üzerinde çalışmak özel bazı bilgiler gerektirmektedir. Bu konuda çalışan insanların eğitimsiz olması hem çalışan personel için hem de sokakta yaşayan hayvanlar için büyük tehlike oluşturmaktadır. Düzenlediğimiz eğitimle, bu durum ortadan kalktı." dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Kurt, kursiyerlere sertifikalarını verdi.

Belediye personeli sokak hayvanlarına eğitimli yaklaşacak

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler