Belediye otobüslerinde Sivas tanıtımı

Belediye otobüslerinde Sivas tanıtımı

SİVAS (AA) - Sivas Belediyesine ait otobüslerde vatandaşlara Sivas tanıtım filmi izlettiriliyor. Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, belediyeye...

SİVAS (AA) - Sivas Belediyesine ait otobüslerde vatandaşlara Sivas tanıtım filmi izlettiriliyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, belediyeye ait otobüslerde pilot bir uygulama başlatılarak, Sivas'a ilk defa gelen vatandaşların kenti tanıması amacıyla araç içerisinde bulunan ekranlarda Sivas tanıtım videoları yayınlanıyor.

Aracın şehir içerisine girmesiyle istikamet üzerinde hangi duraklarda duracağı hakkında bilgi verilirken, aracın cenaze hizmetlerinde kullanılması durumundaysa mezarlığa gidene kadar Yasin-i Şerif okunuyor.

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, uygulamayı inceleyerek, Ulaşım Hizmetleri Müdürü Mehmet Kaynar'dan çalışma hakkında bilgi aldı.

Uygulamada belediyenin kent meydanı ve Nuri Demirağ Havalimanı arasında yolcu taşıyan, cenaze hizmetlerinde kullanılan otobüslerinin yer aldığını belirten Aydın, hayırlı olmasını diledi.

Aydın, şunları kaydetti:

"Özellikle havaalanından Sivas'a gelirken birçok vatandaşımız belki Sivas'ı tanıyor, fakat şehir dışından gelen, Sivas'ın yabancısı olan birçok insan da oluyor. Havaalanından DSİ Kavşağı'na kadar olan kısımda şehre girene kadar durak yok. Bu süreçte Sivas'ı tanıtan, şehrimize gelen insanların güzel algılara sahip olmasını öngören bir film hazırladık. Bu film otobüs içerisinde bulunanlar tarafından izleniyor. Şehir içerisine girdikten sonraysa bu defa bir sonraki durakların isimleri okunuyor. Aynı zamanda bu kısım içerisinde gerek şehirle ilgili görseller, gerek belediyemizin çalışmaları, gerekse Sivas'ın tarihi-turistik yerleri bu süreçte gösteriliyor. Araç cenaze hizmetlerinde görevliyse kimi zaman taziye dilekleri iletiliyor. Kur'an-ı Kerim okunuyor ve yine cenazeyle ilgili dini içerikli bir takım videoda yüklenmiş olan programlar izlettiriliyor."

Aydın, uygulamayı şehir içi taşımacılık yapan halk otobüslerinde de kullanmayı düşündüklerini ifade etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :