Belediye dilencilere karşı vatandaşları uyardı

Belediye dilencilere karşı vatandaşları uyardı

ESKİŞEHİR (AA) - Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, kent merkezinde insanların duygularını istismar ederek kazanç sağlayan dilencilere karşı vatandaşları...

ESKİŞEHİR (AA) - Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, kent merkezinde insanların duygularını istismar ederek kazanç sağlayan dilencilere karşı vatandaşları uyardı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, ramazan ayının gelmesi ile birlikte şehir merkezi, kavşaklar ve cami çıkışlarında dilenen kişilerin, zabıtalar tarafından yakalanarak Zabıta Amirliği’ne götürüldüğü bildirildi.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’na bağlı ekiplerin, düzenli olarak yapılan dilenci operasyonlarında yakalanan dilenciler için idari işlem cezası uygulandığı ve temin ettikleri paraları kamuya aktarılmak üzere el konulduğu ifade edildi.

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, vatandaşları dilenciler konusunda uyararak özellikle ramazan ayının gelmesi ile birlikte sayıları artan bu kişilere para yardımı yapmamaları, bu tip yardımları dernekler veya vakıflar üzerinden yapmaları istendi.

Yetkililer ayrıca, vatandaşlardan 153 ve 155’i arayarak duygu istismarı üzerinden haksız kaçan sağlayan bu kişileri ihbar etmeleri uyarsında bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :