Belediye buz sarkıtlarına karşı anonslauyarıyor

Belediye buz sarkıtlarına karşı anonslauyarıyor

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde kar yağışından sonra sıcaklığın eksi 14'e kadar düşmesi sonucu bazı ev ve iş yerlerinin çatısında buz sarkıtları oluştu - Belediye ekipleri yaptıkları anonslarla vatandaşları buz sarkıtlarına karşı uyarıyor

BİNGÖL (AA) - Bingöl'ün Karlıova ilçesinde etkili olan kar yağışından sonra sıcaklığın eksi 14'e kadar düşmesi sonucu bazı ev ve iş yerlerinin çatısında buz sarkıtları oluştu.

İlçede karın ardından sıcaklığın eksi 14'e kadar düşmesi sonucu ev, iş yeri ve kurumların çatılarında buz sarkıtları meydana geldi.

Bazı çatılardaki buz sarkıtları yere kadar uzanırken, bazı ev ve iş yerlerinin çatısında biriken kar da çökme tehlikesi oluşturdu.

Belediye ekipleri, yaptıkları anonsla vatandaşları çatılarda oluşan buz sarkıtları nedeniyle dikkatli olmaları ve araçların buz sarkıtları meydana gelen binaların altında park etmemeleri yönünde uyarıda bulunuyor.

Bu arada, kurum binalarındaki buz sarkıtları itfaiye aracı merdiveni yardımıyla kırıldı. Cadde ve sokaklarda buzlanmadan dolayı kayganlaşan yollarda vatandaşlar yürümede zorluk çekerken, bazı araçlar vatandaşların yardımıyla çıkarıldı. Belediye ekipleri cadde ve sokaklarda tuzlama çalışması yürütüyor.

Karlıova Belediyesi Zabıta Amiri Metin Bingöl, son günlerde çok ciddi anlamda kar yağışının yaşandığını, yağışın ardından havanın aşırı soğuduğunu söyledi.

Bingöl, "Belediye olarak yolları açıyoruz. Vatandaşlarımızın daha rahat yürüyebilmesi için tuzlama yapıyoruz. Saçaklarda oluşan buz ve kar kütlelerini itfaiye aracımızla kırıyoruz. Çalışmalarımız devam ediyor ve vatandaşlarımızı sık sık anons aracıyla uyarıyoruz, can ve mal kaybının olamaması için." dedi.

Vatandaşlardan Mustafa Güleç ise çatılarda oluşan buz sarkıtlarından dolayı zorluk yaşadıklarını, geçmiş yıllarda ilçede bir kişinin buz sarkıtlarından dolayı hayatını kaybettiğini belirtti.

Güleç, "Böyle bir vakanın olmaması için önlem alınmalı. Belediye ekiplerinin saçakları temizleme ve caddeleri tuzlama çalışmaları sayesinde rahat yürüyebiliyoruz." ifadelerini kullandı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :