Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı

Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Yıldırım: (4)- "Ey Kemal Bey, bırak bu terör örgütlerinin söylediklerine kulak vermeyi, milletin sesine kulak ver. Millet 'kardeşlik, birlik, beraberlik, aydınlık Türkiye' diyor. Onun için bu kutlu yürüyüşte bir, beraber

ANTALYA (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Ey Kemal Bey, bırak bu terör örgütlerinin söylediklerine kulak vermeyi, milletin sesine kulak ver. Millet 'kardeşlik, birlik, beraberlik, aydınlık Türkiye' diyor. Onun için bu kutlu yürüyüşte bir, beraber ve birlikte Türkiye olalım. Ana muhalefet partisi olarak sanki CHP, iktidara değil millete muhalefet ediyor, CHP sanki Türkiye'ye muhalefet ediyor, CHP Cumhuriyet'e muhalefet ediyor, aynı zamanda demokrasiye de muhalefet ediyor." dedi.

Başbakan Yıldırım, Kemer ilçesinde bir otelde AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığınca, "Kutlu Yürüyüş Yolunda Şehir Şehir Kalkınma" sloganıyla düzenlenen Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'na katıldı.

Konuşmasında, "Anayasa değişikliği kapalı kapılar ardında oldu, şeffaf olmadı, oldu bittiye getirildi" iddialarını hatırlatan Yıldırım, "Maalesef CHP, memleket meselesini çözmek yerine ne yaptı, toplumu ayrıştırmak ve kutuplaştırmak için her yolu denedi, hala da aynısını yapıyor. 'Efendim, anayasa değişikliği halk oylamasında kabul edilirse Türkiye bölünür.' Hadi oradan, Türkiye'yi bölmeye kimsenin gücü yetmez." diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "FETÖ'cülerle PKK'lılarla HDP'lilerle adeta aynı ağızdan konuştuğunu" ifade eden Yıldırım, "Yakışmaz. Ana muhalefet partisi, iktidar alternatifidir. Terör örgütlerinin gittiği yoldan gitmesi ana muhalefet partisine zarar veriyor. Ona sempati duyan, destek veren milyonlarca vatandaşımızı da rahatsız ediyor." değerlendirmesinde bulundu.

Yıldırım, bir partinin genel başkanı olarak değil bir vatandaş olarak bunları ifade ettiğini vurgulayarak, "Ey Kemal Bey, bırak bu terör örgütlerinin söylediklerine kulak vermeyi, milletin sesine kulak ver. Millet 'birlik, beraberlik, kardeşlik, aydınlık Türkiye' diyor. Onun için bu kutlu yürüyüşte bir, beraber ve birlikte Türkiye olalım. Ana muhalefet partisi olarak sanki CHP, iktidara değil millete muhalefet ediyor, CHP sanki Türkiye'ye muhalefet ediyor, CHP Cumhuriyet'e muhalefet ediyor, aynı zamanda demokrasiye de muhalefet ediyor." diye konuştu.

CHP'nin fikir üretmek yerine iftira attığını dile getiren Yıldırım, Türkiye'nin hangi konusunu gündeme getirseler, hangi meselesini çözmek için adım atsalar yapıcı olmayan ve sürekli eleştiren bir muhalefet anlayışıyla karşı karşıya kaldıklarını anlattı.

- "Vatandaşa itaat et, rahat et"

Başbakan Yıldırım, anayasa değişikliklerine katkı verilmediğini, sürekli konuların çarpıtılarak vatandaşın kafasının karıştırılmaya çalışıldığını söyledi. Referandum sürecinde de aynı tarzla karşı karşıya kaldıklarını yineleyen Yıldırım, "Vatandaşa gitmekten dahi korkuyorlar. Cumhurbaşkanının onaylaması birkaç gün gecikti diye, 'İnşallah cumhurbaşkanı bunu geri gönderir' diye dua etmeye başladılar. Niye korkuyorsunuz? Vatandaş hepimizden iyisini bilir. Vatandaşa itaat et, rahat et." ifadelerini kullandı.

Yıldırım, Türkiye'nin rejiminin Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarıyla 1923'te kurulduğunun ve adına cumhuriyet dendiğinin altını çizdi.

Türkiye'nin hala eski dönemlerdeki gibi zayıf, güçsüz, çelimsiz ve çaresiz bir ülke olarak görüldüğüne işaret eden Yıldırım, "Bizim bu teklifimizin önünde, arkasında, içinde, dışında hiçbir yerinde kişisel bir ikbal yoktur, memleket meselesi vardır." dedi.

Yıldırım, AK Parti'nin ülkeye yapılan bu karalama kampanyasına karşı dimdik ayakta durduğuna dikkati çekerek, salonda bulunanlardan Türkiye için inşa edecekleri aydınlık ve mutlu geleceği bütün vatandaşlara hoşgörü ve sağduyuyla anlatmalarını istedi. Oyuna gelmeyeceklerini, tahriklere kapılmayacaklarını vurgulayan Yıldırım, "Türkiye'yi germe, ayrıştırma, kutuplaştırma planına asla ortak olmayacağız, taraf da olmayacağız." diye konuştu.

Bugün Türkiye olarak yeni bir atılım döneminde bulunulduğunu, ülkenin gündeminin ise halk oylaması olduğunu bildiren Yıldırım, "Demokrasi ve siyaset yerelde başlar. Sizler, milletimizden bir emanet devraldınız, ülkemiz sizden hizmet alıyor, vatandaşlarımızın gönüllerini hoş tutacak güzel işler yapmanızı bekliyorum. Mazeret, bahane üretmek bize yakışmaz. 16 Nisan'da ülkemizin aydınlık yarınlarının kapılarını aralamaya var mısınız?" sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

- Notlar

Başbakan Yıldırım'ın salona geldiği sırada, AK Parti tarafından anayasa değişikliğine ilişkin referandum kampanyasının ilk şarkısı olan sözlerini Yalçın Polat'ın yazdığı, Ceyhun Çelikten'in seslendirdiği "Tabii ki evet" çalındı.

Salonda, Türk bayrağı, Mutafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım posterleri ve AK Parti bayrağı yer aldı.

Toplantıda, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Erol Kaya, Cevdet Yılmaz, Çiğdem Karaaslan, AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş ile 870 belediye başkanı hazır bulundu.

(Bitti)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :