Belediye Başkanı Arslan, 2 yıllık çalışmalarını değerlendirdi

Belediye Başkanı Arslan, 2 yıllık çalışmalarını değerlendirdi

YOZGAT (AA) - Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, görevde bulunduğu süre içerisinde 1 milyon liralık ihaleyi yapmakta tereddüt eden belediyeyi 100 milyonluk...

YOZGAT (AA) - Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, görevde bulunduğu süre içerisinde 1 milyon liralık ihaleyi yapmakta tereddüt eden belediyeyi 100 milyonluk ihaleleri yapacak duruma getirdiklerini söyledi.

Yozgat Belediyesi Sosyal Tesislerinde basın toplantısı düzenleyen Arslan, Yozgat’ta şehircilik konusunda bir zihniyet devrimi yapacaklarını söyledi.

Kentteki 2 yıllık çalışmalarını değerlendiren Arslan, görevde bulunduğu süre içerisinde 1 milyon liralık ihaleyi yapmakta tereddüt eden belediyeyi 100 milyonluk ihaleleri yapacak duruma getirdiklerini ifade ederek, "Hedefimiz ferah, insanların rahat edeceği bir şehir oluşturmaktır. Yaptığımız bütün çalışmalar insan odaklı çalışmalardır. Bu konuda özellikle şehri yaymak için Divanlı ve Sarıhacılı köylerini belediyemize bağladık. Şehrin yayılması için yeni projeler üreterek, bir zihniyet devrimi yaparak iyi bir şehirleşme yapmak istiyoruz.” dedi.

Bu sürede bir çok projeyi hayata geçirdiklerini ve 2016 yılı için de çok sayıda yeni projelerin olduğunu vurgulayan Arslan, şunları kaydetti:

"Menekşe evleri projesinde çalışmalar sürüyor ve temmuz ağustos gibi ihaleye çıkabiliriz. Yine Büyük Cami çevresi projesi, kent meydanı projemiz ve kapalı otopark projemiz bu yıl içerisinde başlayacak çok öneli projelerimizden bazıları. Özellikle otopark sorununu yapacağımız kapalı otoparklar ile çözmeyi hedefliyoruz. Belediye binamızın üst kısmında bulunan ve şu anda açık otopark olarak kullanılan alana 350 araçlık bir otopark yapacağız. Yine Büyük Cami Çevresi projesinde de yine 250 araçlık başka bir kapalı otopark yapılacak."

Eski sanayi sitesi konut projesinin tamamlandığını kaydeden Arslan, "Burada problemler büyük ölçüde çözüldü. Müteahhit firma sanayi içerisine şantiyesini kuruyor. Sanayi sitesinde bulunan enkazları belediyemiz kaldıracak ve firma inşaata başlayacak." ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Arslan, 2 yıllık çalışmalarını değerlendirdi

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler