Belçika'da terör saldırısının önlendiği iddiası

Belçika'da terör saldırısının önlendiği iddiası

Belçika Federal Savcılığı, Anvers kentinde kalabalık bir sokağa hızla giren aracın sürücüsüne terör amaçlı cinayete teşebbüs suçlamasında bulundu- Belçika basını, sürücünün sarhoş ve uyuşturucu madde tesiri altında olduğu için sorgusunun dün gerçekleştiri

BRÜKSEL (AA) - Belçika Federal Savcılığı, Anvers kentindeki kalabalık bir sokağa hızla giren aracın sürücüsüne terör amaçlı cinayete teşebbüs suçlaması yöneltti.

Belçika Federal Savcılığından yapılan açıklamaya göre, dün saat 10.45'te Anvers kentinde alışveriş merkezlerinin bulunduğu Meir sokağında hızla ilerleyen ve yayaların can güvenliğini tehlikeye atan Fransa plakalı aracın sürücüsüne, terör amaçlı cinayete teşebbüs ve silah yasalarını ihlal suçlamasında bulunuldu.

Belçika basını ise sürücünün sarhoş ve uyuşturucu madde tesiri altında olduğu için sorgusunun dün gerçekleştirilemediğini, bugün yapılan ve bir saat süren sorgu sonunda gözaltı süresinin uzatılması ve adli soruşturmaya devam edilmesi kararı alındığını yazdı.

Aracın 1977 doğumlu ve Fransa vatandaşı olan sürücüsü Muhammed R. dün gözaltına alınmıştı. Araçta yapılan aramada bıçak, silah ve bir tüp bulunmuştu.

Söz konusu olayın 32 kişinin öldüğü Brüksel terör saldırılarının yıldönümünden bir gün sonra gerçekleşmesi dikkati çekmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :