Belarus Azerbaycan'la iş birliğini geliştirmek istiyor

Belarus Azerbaycan'la iş birliğini geliştirmek istiyor

Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko:- "Azerbaycan'la askeri-teknik alandaki iş birliğini geliştirmek arzusundayız. Bu iş birliğimiz hiçbir uluslararası anlaşmaya zıt değil"

BAKÜ (AA) - Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, Azerbaycan'la askeri iş birliğini geliştirmek istediklerini söyledi.

Lukaşenko, Belarus'ta resmi temaslarda bulunan Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov'u kabul etti.

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, iki ülke arasındaki askeri iş birliğinin geliştirilmesi konusu ele alındı.

Lukaşenko, Azerbaycan ve Belarus halklarının dost ve kardeş olduğunu, iki ülke arasına hiçbir sorunun bulunmadığını bildirdi.

Belarus halkının zor günlerinde Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in destek olduğunu hatırlatan ve bunu unutmadıklarını söyleyen Lukaşenko şöyle konuştu:

"Azerbaycan için yapabileceğimiz bir şey varsa bunu yapmaya hazırız. Biz sizin halkınızın güvenli bir ortamda yaşamasını ve ülkenizin kalkınmasını arzu ediyoruz. Azerbaycan'la askeri-teknik alandaki iş birliğini geliştirmek arzusundayız. Bu iş birliğimiz hiçbir uluslararası anlaşmaya zıt değil. Biz iki bağımsız devletiz ve ülkelerimizin çıkarları doğrultusunda gerekli iş birliği alanlarını belirleme hakkına sahibiz."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :