Bektaş: Gazetecilerin sorunları çözüme kavuşturulmalıdır

Bektaş: Gazetecilerin sorunları çözüme kavuşturulmalıdır

CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayımlayarak, gazetecilerin bu anlamlı günlerini kutlayarak, başta ekonomi olmak üzere her türlü sorunları çözülerek, anayasal haklarının korunması gerektiğini söyledi

 

CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayımlayarak, gazetecilerin bu anlamlı günlerini kutlayarak, başta ekonomi olmak üzere her türlü sorunları çözülerek, anayasal haklarının korunması gerektiğini söyledi. Basının demokrasinin vazgeçilmezlerinden olduğunu belirten CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, “Toplumun aydınlatılması, bilinçlendirilmesi, halkın talep ve beklentilerinin kamuoyuna iletilmesi, ülkemizin ve şehrimizin birçok sorunlarının dile getirilmesi gibi pek çok konuda en önemli görevler Çalışan Gazetecilere düşmektedir. Bu önemli görevi üstlenen şehrimizdeki ve Anadolu’daki basınımız, son yıllarda başta ekonomik olmak üzere zor günler geçiriyor. Oysa demokrasi ve hukuk kuralları çerçevesinde basın ve basın çalışanları hür olarak görevini yerine getirmelidir. Sessizlerin sesi, kulağı ve gözü olan basınımız rahat bir ortamda görevini yerine getirebilsin ki demokrasimiz gelişsin. Kamuoyunun beklentilerini duyurabilsin” dedi.

GAZETECİLER, TÜM HAKLARINDAN YOKSUN BIRAKILMAMALIDIR

Gazetecilerin tüm haklarından yoksun bırakılmaması gerektiğine dikkat çeken Barış Bektaş,

“Günümüzde Çalışan Gazeteciler iş güvenliğinden, örgütlenme hakkından, haberi haber gibi yazıp kamuoyunu doğru bilgilendirme hakkı gibi birçok haklara yeterince sahip değildir. Bunun yanında 212 sayılı yasayla kazandığı hakları ellerinden alınıyor. Her türlü baskı altında kalıyorlar. Türkiye’de halkın haber alma hakkının önündeki engellerin kaldırılması, gazetecilik mesleğinin hedef gösterilmeden, saldırıya uğramadan, tutuklanmadan yapılabilmesi için önündeki tüm engeller kaldırılmalıdır. Güç koşullarda bile çalışmaya devam eden gazetecileri selamlıyor ve 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nün gazetecilerin meslekleriyle meslek onuruna sahip çıkma günü olmasını diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle çalışan, çalıştırılmayan, işsiz ve en güç koşullarda bile meslek onurlarını koruyan tüm gazetecilere sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

 

Etiketler :