Beklenen 'maske' açıklaması geldi! Toplu taşımada artık isteğe bağlı

Beklenen 'maske' açıklaması geldi! Toplu taşımada artık isteğe bağlı

Sağlık Bakanlığı, 29 Mayıs koronavirüs rakamlarını paylaştı. Günlük vaka sayısının 3 gün üst üste binin altında seyretmesi sonucu beklenen açıklama Bakan Koca'dan geldi: Toplu taşıma araçlarında maskeleri istersek çıkarabiliriz

Sağlık Bakanlığı, 29 Mayıs 2022 koronavirüs vaka, vefat ve aşılama rakamlaırnı paylaştı. Buna göre, son 24 saatte 2 kişi korona virüsten hayatını kaybetti, yeni vaka sayısı ise 864 olarak açıklandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Vaka sayıları arka arkaya üç gün 1.000'in altında gerçekleşti. Toplu taşıma araçlarında maskeleri istersek çıkarabiliriz" diyerek beklenen haberi verdi.

İYİLEŞEN HASTA SAYISI BİN 107

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan 24 saatlik verilere göre, 864 vaka tespit edildi. Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 2 oldu. Bir günde toplam 129 bin 961 test yapılırken, iyileşen hasta sayısı bin 107 olarak kaydedildi.

AŞILAMA VERİLERİ

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda, 2 doz aşılama verilerine de yer verildi. En az 2 doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 2. doz aşılama ortalama yüzde 85,49 oldu. 1. doz ortalaması yüzde 93,19 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 147 milyon 720 bin 907'e yükseldi.

Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 89,5 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Osmaniye'yi Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Manisa takip etti.

Bakanlığın tablosuna göre yüzde 62,7 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa'yı sırasıyla Batman, Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Elazığ takip etti.

BAKAN KOCA: TOPLU TAŞIMADA MASKE ARTIK İSTEĞE BAĞLI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal paylaşım sitesi Tiwitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Vaka sayıları arka arkaya üç gün 1.000'in altında gerçekleşti. Toplu taşıma araçlarında maskeleri istersek çıkarabiliriz. Yol maskesiz daha kısa! Hastaneler hariç, maske mecburi olmaktan çıktı. Fakat bunca tecrübeden sonra, başta toplu taşıma araçları olmak üzere, kalabalık kapalı alanlar için maskemizi yanımıza alabiliriz" ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.