Beden eğitimi öğretmeninin öğrencilerini taciz ettiği iddiası

Beden eğitimi öğretmeninin öğrencilerini taciz ettiği iddiası

Kırklareli'nde 4 öğrenciye tacizde bulunduğu iddia edilen beden eğitimi öğretmenin yargılanmasına başlandı- Beden öğretmeni A.M.S, "Müsabakalarda ya da derslerdeki başarılarında öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. Sarılmak ve öpmek konuları oradan geliyor" d

KIRKLARELİ (AA) - Pınarhisar ilçesine bağlı Kaynarca beldesinde 4 öğrenciye cinsel tacizde bulunduğu iddia edilen beden eğitimi öğretmenin yargılanmasına başlandı.

Kırklareli 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya "Zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı" suçlamasıyla her bir öğrenci için 3 yıldan 8 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan sanık öğretmen A.M.S. ile avukatlar katıldı.

Sanık öğretmen A.M.S, hiçbir öğrencisine kötü amaçla yaklaşmadığını belirterek, suçlamalarda yer alan iddiaların, öğrencileri tebrik etme göstergesi olarak yaptığı davranışlar olduğunu ileri sürdü.

Okulun futsal takımını yönettiğini ifade eden A.M.S, söz konusu öğrencilerin de takımda yer aldığını belirterek, "Öğrenciler ile birlikte müsabakalara gidiyoruz. Orada galip geldiğimiz zaman öğrencilerimizle birlikte sevinç gösterisi olarak sarılıyor birbirimizi tebrik ederek öpüyoruz. Müsabakalarda ya da derslerdeki başarılarında öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. Sarılmak ve öpmek konuları oradan geliyor" diye konuştu.

Öğrencilerin kendisini yakın gördüğü için arkadaşları ya da ailesiyle yaşadığı sorunları bazen kendisine anlattığını iddia eden A.M.S, "Öğrencilerim beni kendilerine yakın görmüşler. Bundan rahatsız olan öğretmen arkadaşlarımızla da sıkıntılar yaşadık. Bu sıkıntıları okul müdürüne bildirmiştim. Öğrencileri sınıf öğretmenlerine yönlendiriyordum ama sınıf öğretmenleri öğrencileri dinlemediği ya da ilgilenmediği için gitmek istemiyordu. Ben hiçbir öğrencimin sebepsiz yere elini tutmadım, öpmedim, sarılmadım." diyerek kendini savundu.

Mahkeme Başkanı Vahdet Yeltepe, mesajlaşma programı üzerinden öğrencilere samimiyet içeren mesajlar gönderildiği yönünde ifadelerin suçlamalarda yer aldığını hatırlatması üzerine A.M.S, öğrencileri futsal konularında bilgilendirmek amacıyla grup kurulduğunu ileri sürdü. Grupta yazışmalarında öğrencilere müsabakalar hakkında bilgiler aktardığını iddia eden A.M.S, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

Duruşma, tanıkların dinlenmesi için ileri bir tarihe ertelendi.

- Olay

Pınarhisar ilçesine bağlı Kaynarca beldesindeki bir ilköğretim okunda bazı öğrenciler, beden eğitimi öğretmeni A.M.S'nin kendilerini taciz ettiği iddiasıyla durumu okul yönetimi ve ailelerine bildirdi.

Ailelerin Pınarhisar Kaymakamlığına şikayeti üzerine beden eğitimi öğretmeni A.M.S. hakkında, nisan ayında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Cumhuriyet Savcılığınca adli ve idari soruşturma başlatılmıştı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :