''Bebek bezi'' cinayeti davası

''Bebek bezi'' cinayeti davası

Esenyurt'ta bebek bezi yüzünden tartıştığı eşini öldürdüğü öne sürülen Yasemin Kaymaklı'nın yargılanmasına devam edildi

İSTANBUL (AA) - Esenyurt'ta bebek bezi yüzünden tartışarak dayak yediği eşini bıçakla öldürdüğü iddia edilen Yasemin Kaymaklı'nın yargılanmasına devam edildi.

Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Yasemin Kaymaklı ile öldürülen Özkan Kaymaklı'nın kardeşi Gönül Yaşar katıldı.

Duruşmada tarafların avukatları da hazır bulundu. Mahkeme Başkanı Mehtap Yılmaz, Adli Tıp Kurumundan istenilen raporun geldiğini söyledi.

Söz alan sanık Yasemin Kaymaklı'nın avukatı Duygu Eroğlu, müvekkilinin savunmasını hazırlamak için süre talep ettiklerini ancak savunmasını hazırladığı sırada aynı olayları tekrar yaşadığı için ruhsal olarak olumsuz etkilendiğini anlattı.

Avukat Eroğlu, Kaymaklı'nın bir intihar girişiminde bulunduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

''Hayati tehlikesi olduğu için hastaneye kaldırıldı. Halen tedavisi devam etmektedir. 15 Aralık 2016 tarihinden 31 Ocak 2017'ye kadar hastanede kalmıştır. Ayrıca epikriz raporunun fiziki muayene kısmında müvekkilimin vücudunda sigara söndürme yanık izleri olduğu ve bunların tespit edildiği görülmektedir. Ayrıca sol kolunda eski kesi izlerinin olduğu görülmüştür. Adli Tıp Kurumu raporunda bu şekilde bir tespit yapılmamıştır. Adli Tıp Kurumu raporunun müvekkilimin psikolojik durumu ile ilgili göndermiş olduğu raporu kabul etmemiz mümkün değildir.''

Müvekkilinin olayla ilgili anlatımlarının rapora yansıtılmadığını, kısa bir rapor olarak geçtiğini belirten avukat Eroğlu, müvekkilinin yeniden savunmasını hazırlaması için süre verilmesini ve tekrardan rapor alınmasını istedi.

Sanık Kaymaklı'nın diğer avukatı Oya Meriç Eyüpoğlu da müvekkilinin fiziki muayenesinin eksik kaldığını, İstanbul Tıp Fakültesi Adli Tıp Ana Bilim Dalından rapor alınmasını ve müvekkilinin tahliyesini istedi.

Cumhuriyet Savcısı Sinan Çoşar, tutuklu sanığın tutukluluk halinin devamına hükmederek, sanığa savunması için süre verilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanık Yasemin Kaymaklı'ya savunmasını hazırlaması için gelecek celseye kadar son kez süre verilmesine ve sanığın İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı'na sevkine ve sanığın tüm vücudunun muayenesinin yapılarak sigara izlerinin veya yara izlerinin bulunup bulunmadığına ayrıca bu izlerine muhtemel sürelerinin tespit edilmesine karar verdi.

Duruşma, eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

- İddianameden

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Esenyurt'ta 10 Temmuz 2014'te sanık Yasemin Kaymaklı'nın eşi olan maktul Özkan Kaymaklı ile tartıştıkları, eşinin kendisini ve çocuğunu darp etmesi sonucu ekmek bıçağıyla öldürdüğü anlatıldı.

İddianamede, sanık Yasemin Kaymaklı hakkında, ''yakın akrabayı kasten öldürme'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :