BDT ülkeleri başbakanları Özbekistan'da

BDT ülkeleri başbakanları Özbekistan'da

Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev, Kırgızistan, Ermenistan başbakanları ve Azerbaycan Başbakan Birinci Yardımcısı ile görüştü

TAŞKENT (AA) - Özbekistan Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev, Kırgızistan ve Ermenistan başbakanları ve Azerbaycan Başbakan Birinci Yardımcısı'nı ayrı ayrı kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Mirziyoyev, Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) Başbakanları Toplantısı'na katılmak üzere Taşkent'e gelen Kırgızistan Başbakanı Sapar İsakov, Ermenistan Başbakanı Karen Karapetyan ve Azerbaycan Başbakan Birinci Yardımcısı Yakup Eyyübov ile ayrı ayrı görüştü.

İsakov ile Mirziyoyev görüşmesinde, iki ülke arasındaki çok yönlü ilişkilerin hızla gelişmesinden duyulan memnuniyet dile getirildi, iki ülke liderlerinin görüşmelerinde alınan karar ve mutabakatların hayata geçirilmesi, karşılıklı dış ticaret hacminin daha da artırılması, sanayi ve tarım sektörlerindeki iş birliğinin geliştirilmesi imkanları gözden geçirildi.

Mirziyoyev'in Ermenistan Başbakanı Karapetyan ile yaptığı görüşmede de karşılıklı menfaatlere dayalı iş birliğinin öncelikle ticari-ekonomik alanda geliştirilmesi ele alındı. Görüşmede, ayrıca hükümetlerarası karma ekonomik komisyon toplantısının verimli faaliyetinin temin edilmesinin önemi vurgulandı.

Mirziyoyev Eyyübov görüşmesinde de ticari-ekonomik, enerji, taşımacılık ve transit alanlarında karşılıklı menfaatlere dayalı iş birliğinin geliştirilmesine, ayrıca iki ülke arasında yapılması planlanan üst düzey görüşmelerin gündeminin hazırlanmasına ilişkin fikir alış verişinde bulunuldu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler