BDT Devlet Başkanları Zirvesi

BDT Devlet Başkanları Zirvesi

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev:- "Hiçbir ülke tehditler, uluslararası terörizm, bölücülük ve radikalizmle tek başına baş edemez"

BAKÜ (AA) - Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, hiçbir ülkenin tehditler, uluslararası terörizm, bölücülük ve radikalizmle tek başına baş edemeyeceğini bildirdi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Aliyev, Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te düzenlenen Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) Devlet Başkanları Zirvesi'nde konuştu.

BDT üyeliğine büyük önem verdiklerini belirten Aliyev, kurumun 25 yılda büyük yollar katettiğini kaydetti.

Aliyev, BDT'nin hem bölge hem de dünya için büyük öneme sahip bir kuruluş olduğunu ifade ederek, üye ülkelerin beşeri ilişkiler alanındaki iş birliğinin kuruluşun genel iş birliğinin temelini oluşturduğunu vurguladı.

Dünyanın bazı bölgelerinde göçmen krizi yaşandığını anımsatan Aliyev, "Maalesef halklar arasında karşılıklı anlaşma ve beşeri ilişkilerin güçlendirilmesi yerine etnik ve dini ayrımcılık yapılıyor. Bu bizi tedirgin ediyor. Bizim kuruluş (BDT) çeşitli kültür, din ve geleneklere sahip halklardan oluştuğu için güçlüyüz." değerlendirmesinde bulundu.

BDT üyesi ülkelerle ikili ve çok yönlü ekonomik ilişkilere de büyük önem verdiklerine dikkati çeken Aliyev, ulaştırma alanındaki iş birliğinin de hususi önem arz ettiğini anlattı. BDT üyelerinin uzun yıllardır bu alana yatırım yaptığını belirten Aliyev, kuzey-güney ve doğu-batı ulaştırma koridorlarının hem iş birliğinin güçlenmesine katkı hem de ülkelere ek ekonomik kazanımlar sağladığına işaret etti.

Aliyev, şu ifadeleri kullandı:

"Tehditlerin artığı bir devirde yaşıyoruz. Bu tehditlere hazır olmalıyız. Yakın tarihin de gösterdiği gibi hiçbir ülke tehditler, uluslararası terörizm, bölücülük ve radikalizmle tek başına baş edemez. Bizim ülkelerimizi hem de bu akımların tehlikesini anlamamız birleştiriyor. Tüm uluslararası birlik uluslararası terörizme karşı mücadelede çabalarını birleştirmelidir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :