BBP Genel Başkanı Destici'den şehit kaymakamın evine taziye

BBP Genel Başkanı Destici'den şehit kaymakamın evine taziye

BBP Genel Başkanı Destici, Mardin'in Derik Kaymakamlığına PKK'lı teröristlerce el yapımı patlayıcı ile düzenlenen saldırıda yaralanan ve Gaziantep'te tedavi gördüğü hastanede şehit düşen Kaymakam Safitürk'ün Sakarya'daki babaevine taziye ziyareti yaptı- D

SAKARYA (AA) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Mardin'in Derik Kaymakamlığına PKK'lı teröristlerce el yapımı patlayıcı ile düzenlenen saldırı sonucu yaralanan ve Gaziantep'te tedavi gördüğü hastanede şehit düşen Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün Sakarya'daki babaevini ziyaret etti.

Arifiye ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'ndeki babaevine gelen Destici, şehidin ailesi ile yakınlarına başsağlığı diledi, Kur'an-ı Kerim okudu. Taziye ziyaretinde partililerde yer aldı.

Destici, ziyaret sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Safitürk'ün ailesine taziye ziyaretinde bulundukların söyledi.

Safitürk ve tüm şehitleri rahmetle andığını belirten Destici, "Mekanı cennet olsun. Geride kalan eşine, evladına, babasına, aile fertlerine 'sabr-ı cemil' niyaz ediyorum, başsağlığı diliyorum. Bölgede kahramanca mücadele eden asker ve polislerimizin de rabbim yar ve yardımcısı olsun, yaralılarımıza acil şifalar versin." diye konuştu.

Destici, devletin ve hükümetin terörle topyekün şekilde bir mücadele ettiğini belirterek, "Biz başından beri bunu söylüyorduk. PKK ve tüm unsurlarına karşı topyekun yani hem teröristlere hem finans ayaklarına hem lojistik sağlayan belediyelere hem meclisteki uzantıları milletvekillerine hem devlet içindeki PKK'lı memurlara hem de dış desteğine topyekün mücadele verilmesi gerektiğini söylüyorduk ve bu mücadele bugün veriliyor. Biz bunu sonuna kadar destekliyoruz." ifadesini kullandı.

Safıtürk'ün şehit edilmesi olayında kaymakamlıkta çalışan devletten maaş alan hainlerin bu işin içinde olduğunu, bu işe aracılık ettiğini vurgulayan Destici, "Hain PKK'lıların devletin içinden temizlenmesi lazım ve özellikle o bölgeye kayyum olarak atananların ve o bölgede görev yapan kaymakam ve valilerin mutlaka yakın çalışma arkadaşlarını kendilerine seçme imkanı verilmesi lazım. Eskiler PKK'lı. Bunlarla çalıştırırsanız bu gibi tuzaklarla karşı karşıya kalabiliriz. Mutlaka öncelikle bunların yapılması lazım." değerlendirmesinde bulundu.

"Muhataplık heyetinden bahsediliyor bugün. Biz bunu destekliyoruz." diyen Destici, sözlerini şöyle tamamladı:

"Daha önce 'bölge halkıyla oturulsun, dinlensin ve onların talepleri yerine getirilsin' demiştik. Bugün bu yapılıyor. Muhataplık heyeti adımını çok doğru buluyoruz. Mutlaka bölge insanıyla konuşmak lazım. Terörle mücadelede ne kadar doğru adım atılıyorsa ki bugün doğru adımlar atılıyor. BBP olarak sonuna kadar devletimizin ve hükümetimizin terörle mücadelede attığı adımların yanındayız. Şehitlerimizi tekrar anıyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :