BBP Genel Başkanı Destici, Kocaeli'nde:

BBP Genel Başkanı Destici, Kocaeli'nde:

"Adı seçim yardımı, seçime 30 parti giriyor ama seçim yardımını 3 parti alıyor. Böyle bir adaletsizlik, böyle bir taksim nerede var"- "(MHP ile seçim ittifakı) Ülkemizin, milletimizin ve tabanımızın taleplerini de görmemezlikten gelemeyiz. Tarihin, millet

KOCAELİ (AA) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, seçim yardımına ilişkin, "Adı seçim yardımı, seçime 30 parti giriyor ama seçim yardımını 3 parti alıyor. Böyle bir adaletsizlik, böyle bir taksim nerede var" dedi.

MÜSİAD Kocaeli Şubesi Sosyal Tesisleri'nde, gazetecilerle bir araya gelen Destici, BBP olarak seçimlere en hazır siyasi partilerin başında geldiklerini söyledi.

Anayasa Mahkemesi'ne seçim barajının düşürülmesi için yaptıkları başvurunun, "bireysel başvurular yasaların iptali için kullanılamaz" gerekçesiyle reddedildiğini belirten Destici, Anayasa Mahkemesi'ne yasaların meydana getirdiği hak ihlalleri için başvuru yapılabildiğini dile getirdi.

Aday olup, milletvekili seçilemeyenlerin Anayasa Mahkemesi'ne başvuru yapabileceğini ifade eden Destici, şöyle devam etti:

"Şimdi 2015 seçimlerinde bizim partimizin herhangi bir seçim çevresinden adaylarımızdan bir tanesi seçilecek oyu aldı. Ya da başka bir siyasi parti ama o parti barajı aşamadı. O aday, Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruda bulunur. Bu sefer yasa bir hak ihlaline sebebiyet vermiştir ve  neticede Anayasa Mahkemesi bunu esastan görüşmek zorundadır. Anayasa Mahkemesi hukuki, yasal bir karar verirse, o kişi bana göre meclise girer ama siyasi bir karar verdirirler, baskı yaparlar, burası Türkiye her şey olabilir ama biz BBP olarak yasal olan, hukuki olan her yolu deneyeceğiz."

- "İktidarken seçim kanunu değiştirmeyenlerin şikayete hakkı yok"

Dünyanın hiçbir yerinde yüzde 10'luk yüksek bir seçim barajının olmadığını söyleyen Destici, buna rağmen hala bu barajın Türkiye'de savunulduğunu ve muhafaza edildiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Darbe yasası diyoruz, 33 sene oldu. O 33 senede siviller yönetiyor Türkiye'yi. Hadi Anayasa'dan vazgeçtik, yasayı neden değiştirmiyorsunuz. Her iktidar değiştirebilirdi bu yasayı.  İşin komik tarafı geçmişte iktidar olmuşlar, değiştirmemişler şimdi mağdurlar, şikayet ediyorlar. Onların şikayet etmeye hiç hakkı yok. Eskiden iktidar olmuş, iktidar ortağı olmuş partiler var. O zaman yüzde 10'luk barajı değiştirmemişler" ifadelerini kullandı.

- "Seçim yardımı adaletsiz"

Seçim yardımının adil olmadığını savunan Destici, "Adı seçim yardımı, seçime 30 parti giriyor, seçim yardımını 3 parti alıyor. Böyle bir adaletsizlik böyle bir taksim nerede var" dedi.

Seçim yardımı konusunda eleştirilerde bulunan Destici, "Yarın seçim başlayacak, televizyonda ben olmayacağım. Hazine yardımı almayan partiler gazetede olmayacak, bilbordlarda olmayacak. Böyle adaletsizlikler yokmuş gibi çıkıp milli iradeden bahsediyorlar. Ayıp, gerçekten ayıp" diye konuştu.

- "BBP, ittifak için fedakarlık yapmaya hazır"

Gazetecilerin sorularını cevaplayan Destici, MHP ile ittifak arayışlarını sürdürdüklerini ancak şu ana kadar kesin bir sonuç alınamadığını belirtti.

BBP olarak hep sağduyunun sesi, hoşgörünün tarafı olduklarını dile getiren Destici, her zaman ülke için, millet için, devlet için işbirliğinden yana bir siyasi parti olduklarını, bunu geçmiş dönemlerde de gösterdiklerini dile getirdi.

Destici, 1995'de seçim ittifakı ile meclise girdiklerini, Türkiye'de bir hükümet krizi yaşanırken 8 milletvekili ile hükümet kurarak, bu krizi BBP'nin çözdüğünü söyledi.

Destici, 1991 yılında kendilerinin de içinde bulunduğu Milliyetçi Çalışma Partisi, Refah Partisi ve Islahatçı Demokrasi Partisi seçim işbirliği gerçekleştirdiklerini ve bunun da Türkiye'de hem demokrasinin önünü açtığını hem de siyasi arenayı rahatlatarak, Türkiye'de hükümetlerin kurulmasına öncülük etiğini anlattı.

"BBP olarak seçimlere en hazır siyasi partilerin başında geliyoruz" diyen Destici, "Ülkemizin, milletimizin ve tabanımızın taleplerini de görmemezlikten gelemeyiz. Tarihin, milletimizin ve coğrafyamızın bize yüklediği bir yük varsa bu sorumluluktan kaçan taraf biz olmayacağız. Biz sorumluluğun bilincinde hareket eden ve sonuna kadar işbirliği arayan taraf olacağız" ifadelerini kullandı.

Destici, 28-29 Mart'ta bütün şehirlerde temayül yoklaması gerçekleştireceklerini,  temayül neticesinde aday adayları arasından hangi adaylar öne çıkarsa, parti tabanı hangi adayları görmek isterse onu aday olarak göstereceklerini söyledi.

BBP'nin Türkiye'nin partisi olduğunu belirten Destici, 7 Haziran'da yapılacak seçimlerde mutlaka meclise gireceklerini vurguladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :