Bazı nesiller bunu ilk kez görüyor: Gece Sibirya gündüz Konya

Bazı nesiller bunu ilk kez görüyor: Gece Sibirya gündüz Konya

Son yılların belki de en çok yağışını alabilen Konya’da hava da oldukça soğuk. Sabah saatlerinde esen rüzgâr nedeniyle eksi 2 derece gösteren termometreleri yanıltan hissedilen sıcaklık eksi 8’lere kadar iniyor.

Küresel ısınmadan payına düşeni fazlasıyla alan ve kuraklıkla mücadele veren Konya’da özellikle kış mevsimi yüzleri güldürüyor. Ara ara gelen yağışlar şehre nefes aldırıyor. Kış mevsiminin normallerinden olan soğuk hava ise Konya’da bu kış mevsiminde ikinci kez şehri sardı.

KONYA’YA KAR HABERİ VAR MI?

Meteroloji İşleri’nin tahminlerine göre Konya’da hava iyiden iyiye soğuyacak. Pazar ve Pazartesi günü için Konya’ya kar tahmini görünmüyor. Ancak Meteoroloji’nin 5 günlük tahminlerinde Salı günü için netleşmiş bir kar yağışı tahmini görünüyor.

konya-havadan-kar-geliyor.jpg

Konya'ya yağması beklenen kar yağışı haritaya yansıdı.

Dış kaynaklardan edinilen bilgilere göre Konya’da 18 Ocak Salı günü öğle saatlerinde başlayacak kar yağışı akşam saatlerine kadar sürecek.

19 Ocak Çarşamba günü de Konya’da hava kapalı olacak. Hava sıcaklığı eksi 4 ila 1 derece arasında seyredecek.

20 Ocak tarihinde ise Konya’da güneş kendini gösterecek. Güneşten kaynaklanan nem ise gündüz saatlerinde bile havanın daha soğuk hissedilmesine yol açabilir. Tahminlere göre Cuma günü hava sıcaklığı gündüz saatlerinde bile eksi seviyelerde olacak.

KONYA’DA HİSSEDİLEN SICAKLIK VE GERÇEK SICAKLIK

Meteoroloji İşleri’nin internet sitesinden derlenen bilgilere göre Konya’da an itibariyle hava sıcaklığı eksi 4 derece. Ancak esen rüzgâr bazı açık alanlarda sıcaklığın eksi 13 dereceye kadar inmesine sebep olurken şehir merkezinde hissedilen sıcaklığın eksi 11 derece olduğu görüldü.

konya-hava-tahmini-haftalik.jpgkonya-saatlik-hava-tahmingi.jpg

51 KİLOMETRE HIZLA RÜZGÂR

Öte yandan şehrin bazı bölgelerinde rüzgârın hızının 51 kilometreye kadar çıktığı bölgeler haritaya yansıdı.

Yükselen nem değerleri Konya’da hava sıcaklığını alt seviyelere çekerken nemin düşmeye başlamasıyla sıcaklık değerleri de artışa geçiyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.