Bayrampaşa'daki yangın

Bayrampaşa'daki yangın

İstanbul Büyükşehir Belediyesi: _ "Bayrampaşa Kilimciler Sanayi Sitesi'nde çakın yangında 25 bin metrekarelik alan etkilendi"- "71 araç ve 148 personelle müdahale edilen yangın sırasında iş hanında mahsur kalan 75 kişi itfaiye ekiplerince kurtarılarak tah

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Bayrampaşa'da Kilimciler Sanayi Sitesi'ndeki yangında 25 bin metrekarelik alanın etkilendiğini bildirdi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Bayrampaşa Kilimciler Sanayi Sitesi'nde henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangının, patlamalarla birlikte kısa sürede yayılarak binayı sardığı belirtildi.

Alandaki her katın yaklaşık 5 bin metrekareden oluştuğuna yer verilen açıklamada, 25 bin metrekarelik alanın yangından etkilendiği vurgulandı.

Açıklamada, yangın ihbarının saat 10.25'de geldiği belirtilirken, Eyüp itfaiye müfrezesinin, saat 10.29'da yangına 3 araç, 7 personelle müdahale etmeye başladığı ve yangının yayılma riski göstermesi üzerine, İstanbul itfaiyesinin alarma geçerek Avrupa ve Anadolu Yakası'nda bulunan tüm itfaiye birimlerinden takviye ekiplerini bölgeye sevk ettiği kaydedildi.

Yangına Koca Yusuf, köpük kuleleri, merdiven araçları ve başlangıç araçlarının da aralarında bulunduğu 71 araç 148 personelle müdahale edildiği vurgulanan açıklamada, yangın bölgesine, Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığından vinç, dozer ve kepçeler de sevk edilerek söndürme çalışmalarına katıldığı ifade edildi.

Açıklamada, 7 bin 500 litre köpük ve tonlarca suyun kullanıldığı yangın sırasında iş hanında mahsur kalan 75 kişinin itfaiye ekipleri tarafından kurtarılarak tahliye edildiği bildirildi.

Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangının poliol, izosiyanat, plastik ve benzeri kimyasal maddelerin kullanıldığı ayakkabı taban imalatı sırasında başladığının tahmin edildiğine yer verilen açıklamada, atölyelerde bulunan kimyevi maddelerin yanıcı, parlayıcı olması nedeniyle yangının kısa sürede yayıldığı belirtildi.

Açıklamada, kontrol altına alınan yangınla ilgili söndürme çalışmalarının devam ettiği kaydedildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler