Bayram tatilinde Pamukkale'ye ilgi

Bayram tatilinde Pamukkale'ye ilgi

Ramazan Bayramı tatilinde Pamukkale'ye yoğun ilgi gösteren turistler, turizmcilerin yüzünü güldürdü- DENTUROD Başkanı Şen: - "Beyaz cennetimizi günde yaklaşık 6 bin yerli ve yabancı turist ziyaret etti"

DENİZLİ (AA) - Ramazan Bayramı tatilinde UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Pamukkale'ye gösterilen yoğun ilgi, turizmcileri sevindirdi.
Bayram tatilinin 9 gün olmasını fırsat bilen vatandaşlar, bölgedeki otelleri doldurdu. Travertenleri görmek için gelen vatandaşlar nedeniyle uzun araç kuyrukları oluştu.
Serinlemek isteyen turistler ise havuzları ve şifalı suları tercih etti.

Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentin, kültür ve sağlık turizmi anlamında Türkiye'nin çok önemli illerinden birisi olduğunu belirtti.
Özellikle bölgedeki şifalı suların, turistlerin burayı tercih etme nedenleri arasında yer aldığını dile getiren Şen, Pamukkale'nin de dünyada eşi benzeri bulunmayan, görülmeye değer bir yer olduğunu söyledi.
Şen, Pamukkale'de bayram tatilinde turist yoğunluğunun turizmcileri sevindirdiğini, onlara adeta çifte bayram yaşattığını anlattı.
Pamukkale'ye bayram tatili süresince günde ortalama 6 bin yerli ve yabancı turistin geldiğine işaret eden Şen, "9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde, yerli ve yabancılarla hemen hemen 50 bin turisti ağırlayacağız." diye konuştu.
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Pamukkale Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Turan Köseoğlu ise bayram tatilinin ardından da yaz sezonuyla birlikte Pamukkale'de yoğun olarak misafir ağırlamaya devam edeceklerini kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :