Bayram mesajları

Bayram mesajları

Bayram mesajları

AK PARTİ KARAMAN MİLLETVEKİLİ VE KONYA PANCAR EKİCİLERİ KOOPERATİFİ YÖNETİM KURULU BAŞKANI RECEP KONUK

 

 

 

AK Parti Karaman Milletvekili ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk Ramazan Bayramı dolayısıyla yayınladığı kutlama mesajında; “Rahmet ve bereket ayı bir Ramazan’ı daha idrak edip, bayrama erişmenin bahtiyarlığını yaşıyoruz. Bir yandan Bayram sevinç ve coşkusunu yaşarken bir yandan da Ramazan Ayı’nın yaydığı manevi huzur iklimi ve bu ay vesilesiyle doyasıya teneffüs ettiğimiz hoşgörü, yardımlaşma ve dayanışma havasının bayramdan sonra da üzerimizden hiç eksilmemesini temenni ediyoruz” dedi.

 

KONYA TİCARET BORSASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI HÜSEYİN ÇEVİK

Konya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Çevik, yayınladığı bayram mesajında, bayramların kırgınlıkların, dargınlıkların unutulduğu, sevgi ve saygının pekiştiği, hoşgörünün hakim olduğu, güzel duyguların paylaşıldığı özel günler olduğunu belirtti.

Çevik; "Birlik ve beraberlik duygularının en yoğun yaşandığı, gelişiyle büyük bir mutluluk, heyecan yaşadığımız Ramazan Bayramı'na erişmiş olmaktan dolayı Allah’a şükür dualarımızı dillerden, gönüllerden eksik etmediğimiz zamanları yaşıyoruz. Milletimizi güçlü kılan bu manevi günler vesilesiyle birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhumuz diri kalmaktadır. Toplum olarak tüm dargınlık ve kırgınlıkların geride bırakılıp, karşılıklı sevgi ve saygı hisleriyle dolu olarak birlik ve kardeşlik içinde bir bayram geçirilmesi en büyük dileğimdir. Bizleri biz yapan değerlerin, erdemlerin riyasız olarak yaşandığı bayramlarımız, toplumsal hayatımız için vazgeçilmez önem taşır. On bir ayın sultanı, rahmet ve bereket ayı Ramazan ile kalplerimiz yumuşadı, bağlarımız daha bir kuvvetlendi. Bereketi ve feyzi ile gelen Ramazan vesilesi ile bir defa daha bayrama kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. " dedi.

Bayramların, insanın kendisinin ve ailesinin dışındaki diğer insanların farkına vararak onlarla kucaklaşması, elindeki nimetleri onlarla paylaşmanın ve onları sevmenin, iyi bir insan ve kul olmanın tadına vakıf olmasına vesile olduğunu belirten Çevik, “ İnsana saygının öne çıkarıldığı, gözyaşının dindiği, yoksulluğun geride kaldığı bir dünya için, sevinçlerin ve mutluluğun paylaşılarak çoğalmasına vesile olan Ramazan Bayramı’nın, Konya’mızın ve ülkemizin gelişme ve kalkınmasına, toplumsal beklentilerimizin gerçekleşmesine, özellikle İslam Alemi’nin içinde bulunduğu gaflet halinden uyanmasıyla, acı yaşayan ve gözyaşı döken mazlumların kurtuluşuna, zalimlerin kahrına vesile olmasını dilerim. Dünya barışı için, yaşayıp ta belki kıymetinin farkına zaman zaman varamadığımız güçlü bir Türkiye’nin yoluna devam etmesinin ne kadar gerekli olduğunu idrak ederek,  tüm Müslümanların, hemşehrilerimizin, tarım paydaşlarımızın Ramazan Bayramını kutluyor, barış, mutluk ve esenlikler diliyorum” dedi.

 

KONYA TİCARET ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI SELÇUK ÖZTÜRK

 

Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk Ramazan Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesaj yayınladı.

Başkan Öztürk’ün mesajı şöyle:

“Tüm feyiz ve bereketiyle geçirdiğimiz Ramazan ayının sonuna gelmiş bulunmaktayız. Birlik ve beraberlik duygularımızın pekiştiği, yakınlarımızla olan güzel ilişkilerimizin yoğunlaştığı, yardıma muhtaçların daha fazla gözetildiği Ramazan ayını geride bırakıp içimizdeki ibadet aşkı, insan sevgisi ve muhtaçlara el uzatmanın verdiği huzur ve mutlulukla Ramazan bayramına karşılıyoruz.

Ramazan ayı; toplumumuza birliği, berberliği, yardımlaşma ve kardeşliği kazandırmaktadır. Ardından gelen bayram günlerinde bu güzel kazanımları şenlik havasında devam ettirmekteyiz. Bayram günlerinin bu havasının yılın tüm gün ve aylarında devamına ihtiyacımız vardır.

İnsanların ekonomik bunalımlar yaşadığı, etnik ve dini ayrımcılığa maruz kalıp zulüm gördüğü bir dünya düzeninde cennet vatanımızda yaşama iradesi gösteren her vatandaşımızın huzur ve mutluluk içinde yaşamasını arzu etmekteyiz. Bunu da sağlamanın yolu birlik ve beraberliktedir.      

 Tarihten beri devletimiz İslam coğrafyasını bir emanet olarak görmektedir ve buralarda yaşanan her acı bu emanetin sahibi milletimizi derin üzüntülere boğmaktadır. Bu bayram vesilesi ile Doğu Türkistan ve Orta Doğu başta olmak üzere Müslüman kardeşlerimizin yaşadığı bölgelerdeki sıkıntıların bir an önce sona ermesini niyaz ediyorum.

Bu duygular içerisinde Oda üyelerimizin, Konyalı hemşerilerimizin, milletimizin ve tüm İslam âleminin Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyor; hayırlar getirmesini temenni ediyorum.”

 

 

 

 

 

 

Ramazan Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınlayan AK Parti Karaman Milletvekili ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, “Bayram günleri bizim için özel ve özellikli günlerdir. Bayramın manası üç, beş günlük fasılasız tatil değildir. Bayram günlerinde yaşanan sevinç ve coşku nefis terbiyesinden alın akıyla çıkma coşkusundan ibaret de değildir. Biz millet olarak bayram günlerini dargınlıkların son bulduğu, yakın uzak herkesin kardeşlik hukukuyla birbirine sarıldığı, bayram tebrikini vesile kılarak içten kucaklaştığı günler olarak anlarız. Biz bayramları, hoşgörüyle bezer,  huzur iklimi ile taçlandırırız. Biz bayramları birliğimizi ve bütünlüğümüzü kuvvetlendirecek özel günler olarak kabul ederiz. Biz bayramlarda sevgimiz gibi eldekini de paylaşır, milletçe dayanışma ve yardımlaşmanın manevi hazzını tadarız. Biz bizim manevi coğrafyamızda her sene her iki bayramda da taze bir başlangıç yapar, hoşgörü ve karşılıklı muhabbet iklimini doyasıya teneffüs ederiz. Biz bayramlarda kuzeyinden güneyine, doğusundan batısına yurdun dört bir yanında aynı duygu bütünlüğünde buluşur, aynı manevi havayı teneffüs eder, aynı sevinç, coşku, heyecanı yaşar, duygu ortaklığında buluşuruz” ifadesini kullandı.

Konuk, “Farklılıkların üstüne perde çekerek milyonları aynı duygu ikliminde buluşturan, milyonların hem diliyle hem kalbiyle tanıdık tanımadık bütün kardeşleri için aynı iyi dilek ve temennilerde bulunmasını, bir bütün olarak ülkemizin semalarında iyilik ve hoşluk seslerinin aynı anda tek ses olarak yükselmesini sağlayan bir Bayramı daha idrak ediyoruz” diyerek Ramazan ayı münasebetiyle girdiğimiz manevi iklimin tezahürü olan hoşgörü, yardımlaşma ve dayanışma hasletlerimizi ne fert olarak ne millet olarak unutmamamız ve bu hasletlerimizden bir adım dahi geri atmamamız gerektiğinin de farkında olduklarını belirterek açıklamasına şöyle devam etti:

“Bizler Ramazan’ın manevi iklimini on iki aya yaymalıyız. Yaymalıyız ki, bu topraklarda hiçbir ana-baba evladı için gözyaşı dökmesin. Yaymalıyız ki, yokluk hiçbir annenin ve babanın boynunu bükmesin. Yaymalıyız ki bayramlar, bila istisna tüm çocuklar tarafından ve hiçbir çocuğumuzun yüzünde yokluğun ve yoksulluğun hüznünden eser olmaksızın onların mutluluğu ve neşesiyle, daha coşkulu kutlanabilsin. Bu anlam ve mana ikliminin devamı konusunda hem inancımız tamdır hem de bu iklimin tesisi konusunda sergilediğimiz gayrette kararlılığımız yüksek, attığımız adımlar sağlamdır. Bu inancımız ve gayretimiz idrak ettiğimiz Ramazan ayında milletimizin sergilediği erdem, tezahür ettirdiği yardımlaşma örneklerinden kuvvet almaktadır. 

Milletimizin bu ay içerisinde gösterdiği asaletin ve yüksek şuurun bir sonucu olarak, yoksullara, düşkünlere yönelik olarak her yerde yardımlaşmayı ortak bir tavır olarak tezahür ettirmesi, aynı ezanın altında, aynı kıbleye yönelerek ve karşılıklı aynı hayır dualarını ederek ve aynı değerler etrafında kenetlenerek ülkemizin her tarafına ortak bir manevi havayı teneffüs ettirmesi, bizim, bizi millet yapan bağların ne kadar güçlü, derin ve kopmaz olduğuna dair inancımızı pekiştirmiştir. Ramazan ayı münasebetiyle yaşadığımız bu manevi iklimin bizim coğrafyamızda ilelebet egemen olması en büyük temennimizdir. Bir başka temennimiz daha vardır, yoksula ve ihtiyaç sahibine yardım etmekten kimsenin imtina etmediği ülkemizde, bizim gönlümüzden geçen; yardımlara ihtiyaç duyacak hiç kimsenin kalmamasıdır. Bizim hem temennimiz hem de kesintisiz çaba ve gayretimiz bizim coğrafyamızın ve bizim milletimizin dünyanın en zengin, en müreffeh ülkesi ve milleti olması içindir.”

AK Parti Karaman Milletvekili ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk mesajının son bölümünde şunları kaydetti;

“Bu dün böyleydi, bugün böyledir, yarın da bu gayret ve çaba kesintisiz sürecektir. Her bayram bir önceki bayrama göre daha çok millet evladının, daha çok hanenin, daha çok evin, daha çok toplumsal kesimin bayramları bayram gibi geçirmesi için üzerine düşeni eksiksiz yapmış bir heyetin parçası olarak, daha güçlü, daha zengin, daha müreffeh, daha itibarlı, daha kudretli Türkiye iddiasından asla taviz vermeyen ve bu iddiasına her şart ve koşulda sahip çıkıp millet için göğsünü siper eden ve refah toplumu olma hedefine giden yolda ülkemize büyük mesafeler aldırmış bir siyasi heyet olarak başarmış olmanın öz güveni ile bayramların daha bir bayram gibi yaşanacağı, yokluk ve yoksulluğun belinin her yıl bir önceki yıla göre daha çok kırıldığı bir Türkiye hedefimize hızla ilerliyoruz.  Biz şunu biliyoruz, bu ülkeye kazandırılan her eser, milletimizin elde ettiği her kazanım milletimizin gelecek bayramları eli geniş, gönlü ferah geçirmesinin teminatıdır. Biz biliyor ve temenni ediyoruz ki, bu dik duruş ve kararlılık bu toprakların çocuklarının istikbalini aydınlatacak, bu topraklarda yaşanan her bayrama ayrı bir tat ayrı bir coşku katacaktır.

Bu duygularla tüm hemşehrilerimin, üreticilerimizin, aziz milletimizin ve tüm inananların mübarek Ramazan bayramını tebrik eder, bu rahmet ve bereket günlerinin hayırlara vesile olmasını dilerim.”

 

 

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF.DR. BAYRAM SADE

KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Bayram Sade, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Rektör Sade’nin mesajı şöyle; “Bayramlar insanlar arasındaki sevgi, saygı, paylaşım ve kardeşliğin pekişmesine, birlik ve beraberliğin güçlenmesine vesile olan gelenek ve değerlerimizi yoğun bir şekilde yaşandığı çok özel günlerdir. Dünyanın birçok yerinde zulme uğrayan, bu bayrama buruk gönülle giren her müslüman kardeşimizin hüznünü, acısını bu bayramda da yüreğimizde taşıyoruz. Bu nedenle mübarek Ramazan Bayramı’nda dünyanın muhtelif yerlerinde zorda, darda ve sıkıntıda olan bütün kardeşlerimize dua ediyoruz. Kardeşlik ve dostluk duygularının daha da kuvvetlendiği bu özel günün, insanımızın özlediği barış ve huzur ortamına vesile olmasını dilerim. Nice bayramlara sağlık ve mutluluk içinde erişmemiz temennisiyle KTO Karatay Üniversitesi ailesi olarak tüm İslam âleminin Ramazan Bayramını kutlarım.”

 

KONESOB BAŞKANI ALİ OSMAN KARAMERCAN

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Ali Osman Karamercan Ramazan Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Mesajında, “Mübarek Ramazan Bayramını bütün İslam Alemi ile birlikte idrak etmenin, bayramın bereketini ve sevincini tüm Müslüman kardeşlerimizle paylaşmanın hazzını yaşıyoruz. Bu özel  bayram günleri inşallah ömrümüzün bütününe yayılsın ve  bizleri sevinç, bereket içinde bıraksın” dedi.

Başkan Karamercan açıklamasında daha sonra şu görüşlere yer verdi:

“Ramazan Bayramı ülkemizin yanısıra Doğu Türkistan, Myanmar, Nijer, Gazze,  Filistin, Suriye, Irak, Somali ve dünyanın birçok yerinde zulüm gören Müslüman kardeşlerimize de kutlu olsun. Kardeşlik, birlik ve beraberliğimizin temsili olan dini bayramlarımız bütünleşmemize ve İslam kardeşliğine vesile olsun inşallah. Bu vesileyle İslam Âleminin mübarek Ramazan Bayramını kutluyor, tüm esnaf kardeşlerimizin ve vatandaşlarımızın huzurlu ve mutlu bir bayram geçirmesini temenni ediyorum.’’

 

 

ÇUMRA BELEDİYE BAŞKANI DR.MEHMET OĞUZ

Çumra Belediye Başkanı Dr.Mehmet Oğuz Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Mesajında Başkan Oğuz”Milletçe güzelliklerin, iyiliklerin, hoşgörü ve yardımlaşma duygularının yoğunlaştığı, dargınlıkların ve kırgınlıkların unutulup yerini barışa bıraktığı, birlik ve beraberliğin pekiştiği bir Ramazan Bayramına daha kavuşmanın mutluluğu içerisindeyiz. Ancak, dünyanın birçok yerinde bu bayram sevincini bizim gibi yaşamayan insanların da olduğunu biliyor ve bu bayrama buruk kalplerle giren her insanın hüznünü, acısını da yüreğimizde taşıyoruz. Bu nedenle değişik coğrafyalarda darda, zorda, sıkıntıda, zulüm ve baskı altında kalan bütün insanların bir an evvel barışa ve huzura kavuşmalarını temenni ediyoruz. Aile büyüklerimize, akrabalarımıza, komşularımıza, arkadaş ve dostlarımıza hürmet ve muhabbetlerimizi gösterme bilinciyle bu mübarek günde dargınlıkları ve kırgınlıkları bir kenara bırakarak, birbirimizi kucaklamalıyız. Yaşamımızı zenginleştiren ve renklendiren bayramları, insanların birbirine yakınlaşması, kaynaşması, üzüntülerin yerini sevincin alması, kardeşlik ve dostluk bağlarının canlanması, birliğimizin daha da güçlenmesi için önemli birer fırsat olarak değerlendirmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan Bayramı'nın tüm insanlığa, ülkemize ve ilçemize huzur, mutluluk ve bereket getirmesini diler, sevdiklerinizle birlikte güzel bir bayram geçirmeniz dileğiyle bayramınızı en içten duygularla kutlarım.