"Bayram bize çiçek getiriyordu, artık biz ona çiçek getireceğiz"

"Bayram bize çiçek getiriyordu, artık biz ona çiçek getireceğiz"

Tokat'ın Reşadiye ilçesinde 2015 yılında kaybolan, geçen mayıs ayında Kelkit Çayı'nda yapılan başka bir arama sırasında kendisine ait olduğu tespit edilen kemik parçaları bulunan 8 yaşındaki Bayram Erol'un annesi Adile Erol, oğlunun mezarını ziyaret etti

TOKAT (AA) - Tokat'ın Reşadiye ilçesinde, 2015 yılında 5 yaşındaki Dursun Kaan Taşcı ile kaybolan, geçen mayıs ayında Kelkit Çayı'ndaki bir arama sırasında kendisine ait olduğu tespit edilen kemik parçaları bulunan 8 yaşındaki Bayram Erol'un annesi, oğlunun mezarını ziyaret etti.

Anne Adile Erol, yakınları ile oğlunun şehir mezarlığındaki kabrine giderek Kur'an okudu ve dua etti. Mezara su döken Erol, oğlunun isminin yazılı olduğu mezar tahtasını öptü.

Anne Erol, gazetecilere yaptığı açıklamada, eşinin akşam oğlunun mezarına çiçek diktiğini söyledi.

Buraya gelmesinin kendisi için mutluluk verici olduğunu belirten Erol, "Çocuğumuz yaklaşık 3 yıldır kayıptı. Bir nebze olsun çocuğumuza kavuştuğumuzu zannediyorum. Çocuğumuzun en azından Kur'an okuyacağımız bir mezarı oldu. Böyle olmasını istemezdim. Demek ki takdiri ilahi böyleymiş." ifadelerini kullandı.

Yaşadıklarının bir anne için çok zor olduğunu ancak yapacak bir şey bulunmadığını dile getiren Erol, "Bayram çiçekleri çok seviyordu. Babası da dün mezara çiçek dikmiş. Bayram bize çok çiçek getiriyordu. Artık sıra bizde, biz ona çiçek getireceğiz. Artık biz getireceğiz çiçeği." dedi.

Herkesin çocuğuna sahip çıkmasını isteyen Erol, "Başka başka çocuklara kötü şey oldu. Cenabı Allah'tan ailelerine sabır diliyorum. Onların yaşadığını bir nebze ben yaşadım. Çocuğumuzu hiçbir zaman unutmayacağız, kalbimizde." diye konuştu.

Reşadiye ilçesinde 29 Aralık 2015'te komşu çocuğu 5 yaşındaki Dursun Kaan Taşcı ile 8 yaşındaki Bayram Erol, oyun oynarken kaybolmuş, geniş çaplı arama çalışmalarına rağmen çocuklara ulaşılamamıştı.

İlçede 25 Nisan 2018'de hafif ticari aracın Kelkit Çayı'na yuvarlanması sonucu kaybolan Ayhan Cebe'yi arama çalışmaları sırasında, 8 Mayıs'ta, hidroelektrik santrali çalışanının ayakkabı ve çorapları ile bazı kemik parçaları bulunmuştu. Adli Tıp Kurumu Ankara Grup Başkanlığında yapılan inceleme sonucu kemik parçalarının kayıp çocuklardan Bayram Erol'a ait olduğu belirlenmişti.

İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderilen ve Bayram Erol'a ait olduğu kesinleşen kemik parçaları, ilçeye getirilerek 2 Ekim'de şehir mezarlığında toprağa verilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :