"Bayrağımız için gerekirse yine Afrin'e gideceğiz"

"Bayrağımız için gerekirse yine Afrin'e gideceğiz"

Gönüllü katıldığı Zeytin Dalı Harekatı'nda yaralanan güvenlik korucusu Muzaffer Duva, Hatay'daki tedavisinin ardından memleketi Mardin'in Derik ilçesine getirildi- Duva:- "Her zaman devletimizin yanındayız. Bu bayrak hepimizin bayrağı, bu vatan hepimizin

MARDİN (AA) - HALİL İBRAHİM SİNCAR - Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nda yaralanan güvenlik korucusu Muzaffer Duva, "Her zaman devletimizin yanındayız. Bu bayrak hepimizin bayrağı, bu vatan hepimizin vatanı. Bayrağımız için gerekirse yine Afrin'e gideceğiz." dedi.

Duva, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yıllarca terör örgütü PKK'yla mücadeleyi Mehmetçik ile omuz omuza yürüten, terör örgütleri YPG/PKK-DEAŞ mensubu teröristlerin etkisiz hale getirilmesine yönelik yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'na gönüllü katılan onlarca güvenlik korucusundan biri.

Harekatta yaralanan Duva, Hatay'daki tedavisinin ardından memleketi Mardin'in Derik ilçesine getirildi.

Duva, evinde ziyaretçilerini kabul ediyor.

Hamile eşini ve 3 çocuğunu geride bırakarak harekata giden ve yaralanan Duva'yı, Derik Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hakan Kafkas, İlçe Emniyet Müdürü Murat Sönmez, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Seçkin Karadağ, Türkiye Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Orhan Kandemir, 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri, Gazi ve Terör Mağdurları Derneği Başkanı Hatice Turan Kandemir ile güvenlik korucuları ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulundu.

- "Her zaman devletimizin yanındayız"

Duva, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mehmetçikle terör unsurlarına karşı mücadele ederken yüzünden ve ayağından yaralandığını belirtti.

Harekata katılan güvenlik güçlerine dua ettiklerini belirten Duva, "Her zaman devletimizin yanındayız. Bu bayrak hepimizin bayrağı, bu vatan hepimizin vatanı. Bayrağımız için gerekirse yine Afrin'e gideceğiz. Oradaki bütün silah arkadaşlarımızı Allah korusun. Sağ salim gittiler, sağ salim gelsinler inşallah. Aslan gibi gittiler aslan gibi gelecekler inşallah." diye konuştu.

Duva'nın emekli güvenlik korucusu amcası Münir Duva da harekata katılmaya hazır olduklarını söyledi.

"Gerekirse biz de arkamıza bakmadan seve seve gideceğiz." diyen Duva, şunları kaydetti:

"Şerefle bu canı vermeye vatanımız ve milletimiz için her zaman hazırız. Çünkü vatan hepimizin. Bu yolda gitmeye hazırız. Vatanımız milletimiz için her zaman hazırız. Allah ordumuzu muzaffer eylesin."

- "Gerekirse daha binlerce şehit veririz"

Türkiye Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Kandemir, Duva'yı alnından öptü.

Diyarbakır ve Mardin'den gönüllü 180 güvenlik korucusunu harekata katılmaları için uğurladıklarını anımsatan Kandemir, Türkiye'de olduğu gibi dünyanın her yerinde de teröre mücadele etmekten geri durmayacaklarını vurguladı.

Kandemir, "Afrin'de tek değil, dünyanın öbür ucunda bile olsa bu mücadelemizi sürdürürüz. Korucular olarak şu ana kadar binlerce şehit vermişiz. Gerekirse daha binlerce şehit veririz. Ezanımızın dinmesine, bayrağımızın inmesine kesinlikle izin vermeyiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın." ifadelerini kullandı.

Bütün terör örgütlerine karşı her zaman güvenlik güçlerinin yanında yer alacaklarını dile getiren Kandemir, çok sayıda güvenlik korucusunun harekata katılmak için gönüllü başvurusunun bulunduğunu aktardı.

Kandemir, yaralanan Duva'nın, gerekirse iyileştiğinde yine gidebileceğini belirttiğini hatırlatarak, "Bu ruh başka hiçbir ülkede bulunmuyor. Bu ruh bize yeter." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :